Sloboda, pluralizam i nacionalizam

Sloboda, pluralizam i nacionalizam - Kulenović, Enes | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kulenović, Enes
DIMENZIJA
3,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Sloboda, pluralizam i nacionalizam.pdf
ISBN
1169852205378

OPIS

Ideja o tome kako postoje jednako valjane vrijednosti koje su neuskladive i međusobno sukobljene, te kako nema unaprijed određenog načina kako takve vrijednosne sukobe riješiti u srži je Berlinove teorije vrijednosnog pluralizma…Nije riječ o sukobima vrijednosti koji bi bili lako rješivi kad bismo imali više novca i vremena, nego o načelno nerješivim sukobima zato što jedno rješenje isključuje drugo… Neuskladivost dviju nepomirljivih vrijednosti u politici ilustrira primjer iz Drugog svjetskog rata kada je Churchill morao odlučiti treba li evakuirati stanovništvo Coventrva i tako otkriti Nijemcima da Britanci znaju dešifrirati njihove tajne kodove ili žrtvovati grad i zadržati prednost dešifriranja njemačkoga tajnog koda za kasnije, presudnije događaje u ratu. U pozadini je Berlinova pluralizma ideja nesumjerljivosti, koja podrazumijeva da nema univerzalne hijerarhije vrijednosti na koju se možemo pozvati kad odlučujemo o tome ima li sloboda prednost pred jednakošću, pravda pred milošću, žrtvovanje nekolicine pred spasom mnogih itd….

koja podrazumijeva da nema univerzalne hijerarhije vrijednosti na koju se možemo pozvati kad odlučujemo o tome ima li sloboda prednost pred jednakošću, pravda pred milošću, žrtvovanje nekolicine pred spasom mnogih itd...'' Tweet. Vise detalja ... Sloboda je nerijetko nelagodna jer slobodan čovjek je sâm sa sobom i svojom savješću (bila čista ili nečista) i svojom egzistencijalnom tjeskobom.

PIŠE HRVOJE KLASIĆ NE MOŽEMO SE PRAVITI DA IH NEMA: Nakon posljednjeg vala mržnje, nacionalizma, populista i lažnih vijesti krenula je katastrofa ... Medijski pluralizam i sloboda medija u Europskoj uniji : P8_TA(2018)0204: ... L.

POVEZANE KNJIGE