Vrijeme katedrala

Vrijeme katedrala - Duby, Georges | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duby, Georges
DIMENZIJA
4,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrijeme katedrala.pdf
ISBN
2366888616361

OPIS

Umjetnost i društvo 980.-1420.Prije trinaest godina, Albert Skira je za biblioteku Umjetnost, ideje, povijest koju je upravo bio osmislio i koja je od svih onih što su izašle iz njegove radionice bila možda najraskošnija, tada od mene naručio tri knjige. Trebale su biti ilustrirane prekrasnim slikama, tako da je moja zadaća bila pojednostavljena. Teško je – i gotovo uvijek uzaludno – govoriti o umjetničkim djelima. Ona su stvorena da bi ih se gledalo. I savršenijeg načina njihova pokazivanja ne može se ni poželjeti. Preostalo mi je da oko njih pokušam uspostaviti onu kulturnu cjelovitost koja im daje njihovo puno značenje. Ta tri eseja koje sam napisao trebala su umjetničku proizvodnju izvući kako iz područja imaginarnoga, tako i iz muzeja, te je smjestiti ponovno u život. Ne u naš život, već u život ljudi koji su o tim predmetima sanjali i koji su im se prvi divili. Ove knjige govore općenito o Srednjem vijeku….

5. Katedrala Svetog Ivana u New Yorku Vrijeme izgradnje: 1892.

godine pr... Naime, stručnjaci koji su nas zamolili za anonimnost zbog straha od gubitka budućih poslova tvrde da katedrala jednostavno nije sigurna. "Već neko vrijeme kolege pričaju o tome.

POVEZANE KNJIGE