Cvijeće u vrtu

Cvijeće u vrtu - Skupina Autora | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skupina Autora
DIMENZIJA
10,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Cvijeće u vrtu.pdf
ISBN
8768708886877

OPIS

Prije svega, vrt je mjesto gdje raste cvijeće. Dio vrta namijenjen je ružama, penjačicama, grmlju i drveću – vrstama koje stvaraju drvenaste izbojke i tako tvore osnovni kostur vrta cijele godine. Međutim, u gotovo svakom vrtu tražimo više od toga. U malim vrtovima često nema dovoljno mjesta za određene skupine grmlja koje bi cvalo od ranog proljeća do kasne jeseni. U velikim vrtovima, pak, tražimo cvjetne detalje koje ne mogu dati samo drvenaste vrste. Želimo blistave cvjetne sagove u proljeće, cvatuće gredice i kamenjare. Za sve te namjene, od popunjavanja uskih prostora između kamenja do bogatstva cvjetova na gredicama i ispred živica poslužit će nam zeljaste cvjetne vrste. To su jednogodišnje i dvogodišnje vrste, zatim trajnice kojima nadzemni dio zimi propada, razne lukovice ili sjemenke koje čekaju proljeće da izniknu. Svrha je ove knjige pružiti informacije o izboru, njezi i razmnožavanju te goleme skupine biljaka vrtnog cvijeća.

One mogu služiti i kao vodoravne tegle ili police za tegle u vašem dvorištu. Palete možete koristiti i u druge svrhe. Ruže u vrtu 17.

Sadi se 9 do 12 biljaka na jedan četvorni metar i to na sunčano mjesto u cvjetnjaku. Cvijeće u vrtu ostvaruje biološku ravnotežu. Neko cvijeće potiče rast određenog povrća i predstavlja dobru zaštitu od štetočina.

POVEZANE KNJIGE