Praktične vještine u psihološkom savjetovanju i pomaganju

Praktične vještine u psihološkom savjetovanju i pomaganju - Nelson-Jones, Richard | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nelson-Jones, Richard
DIMENZIJA
4,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Praktične vještine u psihološkom savjetovanju i pomaganju.pdf
ISBN
2633238754683

OPIS

Ova knjiga je praktičan priručnik s “uputama za primjenu” vještina savjetovanja i vještina pomaganja. Prikazane su vještine koje su dio sustavnog petofaznog modela pomaganja klijentima u stjecanju specifičnih životnih vještina kako bi promijenili to kako se osjećaju, te svoj način razmišljanja i postupanja. Knjiga je ponajviše usmjerena na savjetovanje pojedinca, a namijenjena je u prvom redu iskusnim stručnjacima koji podučavaju o savjetodavnim vještinama. Knjiga je namijenjena nastavnicima koji vode praktične kolegije o vještinama savjetovanja na fakultetima, u centrima za obrazovanje odraslih i na mjestima gdje rade dobrovoljci, studentima koji se osposobljavaju za pomagačka zanimanja, stručnjacima iz pomagačkih zanimanja i savjetovateljima u ustanovama koje okupljaju dobrovoljce. Knjiga se temelji na teoriji savjetovanja u području životnih vještina. Dopunjen je i obnovljen petofazni model prilagođen praksi. Naglasak je na dobrim savjetodavnim odnosima. Na sveobuhvatan su način prikazane vještine koje su potrebne za djelotvorno savjetovanje i pomaganje klijentima. Uključena je najnovija teorijska, istraživačka i praktična literatura o savjetovanju i pomaganju klijentima te prikazi praktičnih vježbi i primjeri iz prakse. Iz sadržaja Uvod; Teorija o životnim vještinama; Model praktične primjene životnih vještina; Savjetovatelji kao osobe; Uspostava odnosa i pojašnjavanje teškoća: Vještine slušanja; Vještine pokazivanja razumijevanja; Vještine pojašnjavanja teškoća; Procjena teškoća i njihovo izricanje o obliku vještina: Procjena osjećaja i tjelesnih reakcija; Procjena načina razmišljanja i postupaka; Izricanje problema u obliku vještina; Postavljanje ciljeva i oblikovanje plana intervencija: Pretvaranje manjkavosti u ciljeve; Planiranje intervencija; Intervencije namijenjene usvajanju životnih vještina: Vještine potrebne za primjenu intervencija; Intervencije u području mišljenja; Intervencije usmjerene na vještine djelovanja; Intervencije u području osjećaja; Isticanje postignutog i završavanje: Isticanje postignutog u učenju životnih vještina; Završavanje savjetovanja i evaluacija; Pogled u budućnost: Stjecanje i poboljšavanje vlastitih vještina savjetovanja.

Oblik nastave Da/Ne Broj kolokvija ... The paper points to the complexity and specificity of counselling as a profession, and emphasizes the importance of considering assumptions of an efficient counselling work. In this sense, the article is an overview of the basic characteristics and goals of counselling as a process aimed at empowering individuals and groups to change their life situations and improve their resources by their ... Praktične vještine u psihološkom savjetovanju i pomaganju.

Depresivnost u djece i adolescenata. ... Telefon: 036 328-020 Traži.

POVEZANE KNJIGE