Psihologija odabira zaposlenika -pristup kvalitete

Psihologija odabira zaposlenika -pristup kvalitete - Cooper, Dominic | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cooper, Dominic
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihologija odabira zaposlenika -pristup kvalitete.pdf
ISBN
2205224365099

OPIS

Odabir prave osobe za neki posao u mnogim je poduzećima tek nešto više od lutrije. Optimalni odabir zaposlenika usmjeren je na točno predviđanje budućeg ponašanja zaposlenika na poslu. Ova knjiga, na temelju novih znanstvenih istraživanja, nudi “okvir za djelovanje”, s ciljem pružanja pomoći osobama koje odlučuju o odabiru zaposlenika u ovom teškom zadatku. Utemeljeno na načelima upravljanja ukupnom kvalitetom, teme uključuju utvrđivanje potreba korisnika, uspostavljanje potrebnih mjerila vrednovanja za sve metode odabira, optimiziranje nacrta i povrat uloženog u postupcima odabira, postavljanje standarda za odlučivanje i skiciranje zamisli za trajna poboljšanja. Opisane su mnoge metode odabira i raspravljene prema mjerilima vrednovanja. Prednost prikazanog okvira nalazi se u sustavnom združivanju ljudi s poslovima. Okvir nudi i sredstva pomoću kojih se može nadgledati i procijeniti učinkovitost cijelog postupka odabira. Ovaj bi okvir trebao omogućiti onima koji odlučuju o odabiru da puno točnije predvide nečiji uspjeh u poslu. To će, zauzvrat, pomoći njihovu poduzeću da opstane, napreduje i razvija se.

Naprotiv, veletrgovac neće imati uvid u kvalitetu jer mora kupiti skupno od proizvođača. To znači da trgovac na malo ima slobodu odabira proizvoda, dok veletrgovac nema slobodu odabira proizvoda. Potrebne kvalitete i kompetencije se određuju na osnovu opisa i zahtijeva radnog mjesta, te u suradnju sa poslodavcem i/ili osobama koje vode intervju.

te motiviranje i stimuliranje, pa sve do pripreme za umirovljenje, primjenjuje se psihologija praćenja uspješnosti u svrhu zadovoljenja individualnih potreba zaposlenika kroz organizacijske potrebe, i obrnuto. ...

POVEZANE KNJIGE