Temporomandibularni poremećaji i stomatološka protetika

Temporomandibularni poremećaji i stomatološka protetika - Badel, Tomislav | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Badel, Tomislav
DIMENZIJA
9,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Temporomandibularni poremećaji i stomatološka protetika.pdf
ISBN
2733930689333

OPIS

Važnost fizioloških okluzijskih odnosa i dalje je važan element oralnog zdravlja bez obzira na disfunkcijsko stanje stomatoloških pacijenata. Medicinski usmjereno promatranje žvačnog sustava ne smatra okluziju glavnim i jedinim uzročnikom te temeljnom koncepcijom liječenja temporomandibularnih poremećaja. Budući da je jedna od osnovnih specifičnosti čeljusnog zgloba mogućnost njegove stabilizacije mijenjanjem postojećih i nadomještanjem izgubljenih okluzijskih odnosa okluzijskom udlagom, primaran je i najkvalitetniji način zbrinjavanja pacijenata s temporomandibularnim poremećajem kod specijalista stomatološke protetike te eventualno u ambulanti educiranog sotmatologa. Kad je potrebno u sustav inicijalnog i definitivnog liječenja pacijenta s temporomandibularnim poremećajem uključuje se širok krug specijalista medicinskog i stomatološkog područja.

Medicinski usmjereno promatranje žvačnog sustava ne smatra okluziju glavnim i jedinim uzročnikom te temeljnom koncepcijom liječenja temporomandibularnih poremećaja. Budući da je jedna od osnovnih specifičnosti čeljusnog zgloba mogućnost ... Temporomandibularni poremećaji su skup funkcijskih poremećaja žvačnih mišića i čeljusnih zglobova.

Važnost fizioloških okluzijskih odnosa i dalje je važan element oralnog zdravlja bez obzira na disfunkcijsko stanje stomatoloških pacijenata. Medicinski usmjereno promatranje žvačnog sustava ne smatra okluziju glavnim i jedinim uzročnikom te temeljnom koncepcijom ... Ključne riječi: temporomandibularni poremećaji, epidemiologija, magnetska rezonancija, inicijalna terapija, stomatološka protetika Temporomandibularni poremećaji Temporomandibularni poremećaji su skup funkcijskih poremećaja žvačnih mišića i čeljusnih zglobova. Knjiga Temporomandibularni poremećaji i okluzija u petom izdanju donosi praktični, korak-po-korak pristup, koji bi trebao omogućiti uvid u sve aspekte dijagnoze i terapije pacijenata s temporomandibularnim i okluzijskim poremećajima. Područja djelovanja i usavršavanja su mu stomatološka protetika, dentalna implantologija, parodontologija i temporomandibularni poremećaji.

POVEZANE KNJIGE