O gušteru i mladoženji

O gušteru i mladoženji - Javor, Branka | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Javor, Branka
DIMENZIJA
6,22 MB
NAZIV DATOTEKE
O gušteru i mladoženji.pdf
ISBN
3748270743967

OPIS

Bajke govore o čudesnim preobrazbama ljudi u životinje i obratno. No više od svega govore o ljudima, različitosti njihovih karaktera i međusobnim odnosima. Knjiga sadrži predgovor, tumač i pet bajki: Od jaganjca postali lijepi momci, O gušteru mladoženji, Kako je mladić oženio zmiju, Kako se jež oženio, Mati zaklela devet sinova u vukove. O gušteru mladoženji – ilustrirane hrvatske narodne bajke, priredila je Ranka Javor,a oslikao Ivan Vitez.

Rep guštera ponovno naraste u roku od nekoliko tjedana, no riječ je o samo jednom dijelu repa. Taj novi dio repa bit će drugačije boje od ostatka tijela, a to je svojstvo karakteristično samo za nekoliko vrsta guštera. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min Mobilna mreža: 1,23kn/min Regulira razinu šećera u krvi, neutralizira kiseli sadržaj koji dolazi u tanko crijevo i omogućava krajnju razgradnju hrane na molekule koje mogu stići u naše stanice.

No više od svega govore o ljudima, različitosti njihovih karaktera i međusobnim odnosima. Knjiga sadrži predgovor, tumač i pet bajki: Od jaganjca postali lijepi momci, O gušteru mladoženji, Kako je mladić oženio zmiju, Kako se jež oženio, Mati zaklela devet s… Izbor hrvatskih bajki, nastao na temelju zbirke Rudolfa Strohala "Odabrane hrvatske narodne pripovijetke" (1931).

POVEZANE KNJIGE