Bogdan Budimirov:u prvom licu

Bogdan Budimirov:u prvom licu - Mattioni,Vladimir urednik | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mattioni,Vladimir urednik
DIMENZIJA
5,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Bogdan Budimirov:u prvom licu.pdf
ISBN
4283809963403

OPIS

Knjiga predstavlja Bogdana Budimirova, dobitnika nagrade Viktor Kovačić za životno djelo 2006. i jednog od pionira montažne gradnje velikih serija i industrijske proizvodnje građevina. Knjiga koja mijenja percepciju o ovom poznatom arhitektu… Tekst knjige U PRVOM LICU nastao je iz razgovora Vladimira Mattionija i Bogdana Budimirova tijekom ljeta 2002. u brojnim seansama s preko 30 sati ukupnog trajanja. Svi su razgovori snimljeni, a pitanja uklonjena. Tekstovi su iz oblika mega-interviewa postali serija zapisa ispričanih u prvom licu, poput autobiografije. Bogdan Budimirov, dobitnik nagrade Viktor Kovačić za životno djelo 2006., jedan je od pionira montažne gradnje velikih serija i industrijske proizvodnje građevina. Autor je brojnih inovativnih rješenja u graditeljstvu i proizvodnji namještaja od kojih je nekolicina zaštićena domaćim i inozemnim patentima. Budimirov se vrlo rano, već početkom šezdesetih, afirmirao kao autor ili koautor različitih montažnih sistema za građevine od betona, čelika i drveta. Krajem šezdesetih svoju praksu nastavlja u Muenchenu gdje u velikoj projektnoj tvrtki Plan GmbH projektira i izvodi novi sajam u Nuernbergu, te vodi natječajne projekte za ministarstva u Bonnu, sjedište SPD-a u Bonnu i novu zračnu luku u Muenchenu. Tijekom osamdesetih napušta arhitektonsku praksu i posvećuje se dizajniranju ekskluzivnog uredskog namještaja. Po povratku u Hrvatsku 1988. nastavlja s dizajnerskom praksom i aktivno djeluje u profesionalnim udrugama. Radovi Bogdana Budimirova objavljeni su u uglednim domaćim i inozemnim publikacijama od kojih se posebno izdvajaju knjige Uda Kultermanna s pregledima suvremene svjetske arhitekture. Nadamo se da će knjiga U PRVOM LICU promijeniti domaću percepciju Bogdana Budimirova i ukazati na važnost njegovih djela.

siječnja do 7 ... Izložba se oslanja na knjigu Bogdan Budimirov: U prvom licu koju je uredio Vladimir Mattioni. Bogdan Budimirov nadilazi uže disciplinarne okvire i pojednostavljeno shvaćenu poziciju arhitekta i dizajnera kao „stvaratelja oblika".

(M.K., 16.01.2015) Tagovi: bogdan budimirov, hdd galerija, dizajn . Ispiši stranicu: Izložba se oslanja na knjigu Bogdan Budimirov: U prvom licu koju je uredio Vladimir Mattioni.

POVEZANE KNJIGE