Govor rijeke

Govor rijeke - Vidas Pokupec, Mirjana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vidas Pokupec, Mirjana
DIMENZIJA
9,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Govor rijeke.pdf
ISBN
1510497524021

OPIS

Poetska potraga za jedinstvom ideja i izrečenog. Mirjana je u ovoj zbirci poezije koja sadrži stihove nastale u proteklih 45 godina opisala svoju potragu za onim vječnim neizrecivim – potragu za jedinstvom s istinom, za jedinstvom s Bogom, za jedinstvom ideja i izrečenog! Bez obzira na to što se neki stihovi osvrću i na svakodnevne teme, u njima se osjeća njezina kontinuirana potreba za istraživanjem svog unutarnjeg svijeta. Svojim pomalo hermetičnim jezikom, ona nas nježno zavodi i postepeno uvodi u očaravajući svijet otkrivanja finih niti smisla kojima je protkana stvarnost. Mirjana Vidas Pokupec rođena je 31. siječnja 1949 godine u Zagrebu. Rano djetinjstvo provdi u Fužinama, Gorski kotar gdje završava i osnovnu školu. Srednju školu završava u Zagrebu. Od najranije mladosti pokazuje veliki interes za literarno stvaralaštvo, te piše poeziju i prozu. Do sada su joj radovi objavljeni u Poletu, Plavom vijesniku, Poeziji, Večernjem listu i Mladosti ali i u zajedničkim zbirkama sa drugim pjesnicima. Imala je brojne nastupe na kojim je bila nagrađivana za svoj rad. Ovo joj je prva zbirka pjesama.

Objavljeno: 18.03.2019. | Tagovi: obljetnice Rijeka.

Govori se na području sjeverno od srednjočakavskog dijalekta: u istočnoj Istri, okolici Žminja i Pazina, u Primorju do Bakra, na Cresu i sjevernom Lošinju.. Govor Rijeke je nekada pripadao ovom dijalektu, ali se pod utjecajem doseljavanja i štokavskog razvio gradski govor Rijeke koji je izgubio ... Poetska potraga za jedinstvom ideja i izrečenog.

POVEZANE KNJIGE