Koji film sad vrtiš u glavi

Koji film sad vrtiš u glavi - Bilić, Sanja | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bilić, Sanja
DIMENZIJA
10,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Koji film sad vrtiš u glavi.pdf
ISBN
5792826582522

OPIS

Vrlo duhovit roman koji podsjeća na neku otkačenu mješavinu ‘Enciklopedije mrtvih’ i ‘Štefice Cvek u raljama života’. Isprepliću se dvije priče, zagrebačka i bosanska. Dosljedno je građen od početka kao groteska: od prve scene na sprovodu i posla glavnog lika Roze Herceg, do nečega što bi se moglo nazvati nježna groteska, a obuhvaća roman o životu Ivana Buce Andrića, jednog vrlo mršavog Bosanca, i njegovu tragičnu, smiješnu i nježnu ljubavnu priču. Duhovit, s dobrim dijalozima, vrlo osmišljen, ovaj je roman užitak za čitanje. Zoran Ferić Priznaj da je super ideja – reći će negdje pri samom kraju romana Stjepan Filipović iznenađenoj Rozi. Roman ‘Koji film sad vrtiš u glavi’, duhovit je i žalostan, lepršav i mramoran, sladak kao lubenica u kolovozu i gorak kao kava bez šećera. Može se čitati i s ozbiljnim kritičarskim dioptrijama i s ružičastim naočalama čitatelja koji se žele samo ugodno zabaviti. Velike teme i ozbiljne indicije o filmu i umjetnosti njegova autorica unosi lakoćom. Ona je pažljivo odgledala i zbiljske ljude o kakvima u tekstu pripovijeda, ona je, a što je možda i najvažnije, uspjela priču u svoj njenoj jednostavnosti učiniti strukturalno zanimljivom i sadržajno neočekivanom. Super ideja, ponavljam kao urednica i već čujem čitatelje kako se međusobno zavode Stjepanovom rečenicom – Priznaj da je super… Julijana Matanović

Instr: Na zadnjem sjedistu sjede, plavi nasminkani djecaci, Cudno mi se smijese, dok vode me na ponocni parti. Koji film, koji film, koji film sad vrtis u glavi, Koji film, koji film, koji film sad vrtis u glavi.

D C#m Bm U, Dozvolite mi da se predstavim, D C#m Bm Metessi i Zvijezde svojoj će publici predstaviti pjesme s tek objavljenog albuma 'Ljudi od slame', a osim novog materijala koncert će bit nafilan i neuništivim novovalnim hitovima 'Nikol', 'Narodna', 'Koji film sad vrtiš u glavi', 'Ne pitaj za mene'… Koji sport sad vrtiš u glavi? 16.03.2012. Ne želim reći da je naša kuća bila opsjednuta, ali njezinim je sobama i hodnicima prošlo zaista mnogo duhova.

POVEZANE KNJIGE