Pravo međunarodnih organizacija

Pravo međunarodnih organizacija - Lapaš, Dika | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lapaš, Dika
DIMENZIJA
9,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravo međunarodnih organizacija.pdf
ISBN
6494100677743

OPIS

U knjizi se sustavno i produbljeno obrađuje materija prava međunarodnih organizacija podijeljena u dva dijela: I. Opći dio koji obrađuje temeljna pitanja i institute prava međunarodnih organizacija zajedničke svim međunarodnim organizacijama;. II. Posebni dio koji obrađuje najvažnije međunarodne organizacije u suvremenoj međunarodnoj zajednici, počevši od UN-a, njihovih specijaliziranih ustanova (npr. FAO, UNESCO, Međunarodna organizacija rada, Svjetska zdravstvena organizacija i dr.), sve do najvažnijih regionalnih organizacija današnjice, s različitih kontinenata. U prilogu se nalaze tekstovi Povelje Ujedinjenih naroda i Statuta Međunarodnog suda kao i internetske adrese svih važnijih međunarodnih (međuvladinih), ali i nekih od najznačajnijih (međunarodnih) nevladinih organizacija spomenutih u knjizi (npr. Međunarodni odbor Crvenog križa, FIFA, Međunarodni olimpijski odbor i dr.). Knjiga sadrži i stvarno kazalo s izborom najznačajnijih pojmova.

Uvez: meki Broj stranica: 316 (XII + 304) Općenito gledajući, pravo međunarodnih organizacija dio je međunarodnog prava koje uređuje pravne odnose između međunarodnopravnih subjekata u međunarodnoj zajednici, prvenstveno međunarodnim (međuvladinim) organizacijama kao subjektima međunarodnog prava. Ljudska prava u međunarodnim organizacijama U skladu s proklamiranom politikom i prihvaćenim načelima u području ljudskih prava te opredijeljenošću o njihovoj univerzalnosti i neselektivnosti, Republika Hrvatska je aktivna i u njihovom praktičnom promicanju i zaštiti u okviru međunarodnih i regionalnih organizacija. IX. SUKCESIJA MEĐUNARODNIH UGOVORA .

U bliskoj prošlosti ovo pravo nije imalo sankciju, a prisila, koja se trebala vršiti prema određenim međunarodnim subjektima, vršena je posredno ili je izostavljana. Recenzija, Prikaz Davorin Lapaš: Pravo međunarodnih organizacija (Narodne novine, 2008.) Tin Oraić Upoznati studente s pojmom, povijesnim kontekstom razvoja, ciljevima, obavezama, ulogom i vrstama „Međunarodnih organizacija" te pravnim subjektivitetom i konstitutivnim elementima „Međunarodnih organizacija". 1.2.

POVEZANE KNJIGE