Willy – zlatne godine filmskog plakata

Willy – zlatne godine filmskog plakata - Duraković, Ervin urednik | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duraković, Ervin urednik
DIMENZIJA
10,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Willy – zlatne godine filmskog plakata.pdf
ISBN
9570377370478

OPIS

Čovjek koji je u Rijeci godinama bio poznat jedino po svojim velikim filmskim panoima na pročelju Kina Partizan (današnji Teatro Fenice) i po svojem neobičnom potpisu -Willy – koji je podsjećao na i tada i danas dominantnu holivudsku filmsku produkciju. Willy ne čuva nikakvu dokumentaciju i nikakve skice za panoe i plakate. No niz od blizu pedeset plakata što ih je u petnaestak godina rada ostvario za Croatiu film iz Zagreba i za Moravu film iz Beograda izvrstan su primjer svojevrsnog fenomena, uspjeha samoukog crtača-ilustratora koji je vrsnoćom svoga rada stekao glas kod brojnih ljubitelja i posjetitelja kina i kod filmskih radnika iz Zagreba i Beograda, koji su ga zvali i na Filmske festivale u Puli, da svojim velikim panoima dostojno upotpuni ugođaj u vrijeme koje je prethodilo velikim tiskanim fotografskim jumbo plakatima, kada se još uvijek cijenilo rad majstora crtača koji je znao svladavati velike razmjere reklamnih panoa.

Uloge: Igor Galo, Goran Grgić, Aleksandra Turjak, Ksenija ... Prijavite se na RSS Feed Filmskog.

Pritužbe i pohvale: Email: [email protected] Tel: +385 51 324 010. Informacije. Home Filmovi Zlatne godine Zlatne godine.

POVEZANE KNJIGE