Dijete koje se nije htjelo roditi

Dijete koje se nije htjelo roditi - Balog, Zvonimir | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Balog, Zvonimir
DIMENZIJA
3,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete koje se nije htjelo roditi.pdf
ISBN
4970687107341

OPIS

Knjiga Dijete koje se nije htjelo roditi“ govori o djetetu koje je odlučilo imati izbor u onome u čemu ga nitko nema i odbija se roditi.Šokirana majka najprije zatraži pomoć svoje mame koja pokušava mališana nagovoriti da izađe na svijet. No na svaki njezin argument, on ima drugi još jači. Uskoro upomoć pristiže i djed, i stric, i teta Cvijeta, pa tata, susjeda Julka, general, predsjednik države, cijeli jedan cirkus i predstavnici raznih zemalja. Svaki je od tih likova osobit na svoj način, neki su smiješni, neki strašni, neki ga žele potkupiti, neki su šašavi, neki egocentrični, ali svi su dobronamjerni i želeći pomoći uvjereni su da će baš oni uspjeti nagovoriti ga svojim fantastičnim argumentima. No, maleni se ne da. Uvijek ima spreman odgovor. Mama Ivanka već je totalno iscrpljena, a dijete i dalje ne izlazi van. I onda prilazi stariji brat Fran i prijateljica Ana. Ovo je priča o ljubavi, o njezinoj snazi koja pobija sve logične argumente i svladava sve predrasude iskustva. Napisana u zaigranom Balogovskom stilu nasmijat će čitatelje mudrim i dinamičnim dijalozima. ‘Dijete koje se nije htjelo roditi’ nije samo roman za djecu i mladež, kako ga predstavljaju, već za sve generacije. Kako u njemu gušta moj četverogodišnjak, tako se novim poglavljima raduju i oni što mu ih navečer čitaju. Linda Perić, Slobodna Dalmacija

Prije nego što stvari odu predaleko, znakovi koji će vam otkriti ove probleme su jake emocionalne reakcije i loša reakcija na promjenu. To ne znači da treba prisiljavati svoje dijete u zastrašujuću, ili još gore, situaciju opasnu po život. Na primjer, nikada nije dobra ideja da se baci u bazen dijete koje se boji vode, a kako bi se "naučilo" plivati.

/ Due to COVID-19 Booksa is closed. Roman "Dijete koje se nije htjelo roditi" (171 str.) objavio je Profil. Zvonimir Balog (1932.) najnagrađivaniji je hrvatski dječji pisac čije su knjige već desetljećima na popisu obvezatne školske lektire.

POVEZANE KNJIGE