Hrvatska sociologija, razvoj i perspektive, zbornik

Hrvatska sociologija, razvoj i perspektive, zbornik - Krbec, Denisa urednica | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krbec, Denisa urednica
DIMENZIJA
10,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatska sociologija, razvoj i perspektive, zbornik.pdf
ISBN
7943649191589

OPIS

Početkom primjene Bolonjskog procesa od akademske godine 2005./06., hrvatsko visokoškolsko obrazovanje započelo je s dalekosežnim procesom promjena i harmo nizacije s europskim prostorom visokog obrazovanja, odnosno europskim znanstveno istraživačkim prostorom. Prve analize primjene Bolonjskog procesa najviše su usmjerene na poteškoće odvi janja nastave, veličine studijskih grupa, potreban broj nastavnika i si. Premda je riječ o kratkom vremenskom razdoblju koje onemogućuje sustavniju analizu, želja nam je da se o tim prvim iskustvima progovori iz perspektive položaja sociologije na hrvatskim visokoškolskim učilištima i sveučilištima, posebice stoga što razvoj sociologije u hitnome ovisi o njenom položaju unutar visokoškolske nastave, kao i mogućnostima znanstvenih istraživanja te suradnji s drugim disciplinama. Također je vrlo važno stanje i perspektive hrvatske sociologije te Bolonjskog procesa tematizirati u okviru iskustva drugih europskih zemalja.

Zbornik radova (A16) Nakladnik: FF press Zagreb 2013. 391 stranica Meki uvez Ovo web sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng.

- 2018.Povijesni prijepori i Hrvatska danas, koji je održan 29. listopada 2018.

POVEZANE KNJIGE