Lijekovi – oblici i primjena

Lijekovi – oblici i primjena - Kalauz, S. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kalauz, S.
DIMENZIJA
5,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Lijekovi – oblici i primjena.pdf
ISBN
4451805001809

OPIS

Potreba za udžbenikom u kojem će medicinske sestre na jednom mjestu moći dobiti znanja o lijekovima, njihovim oblicima, načinimap rimjene te standardima postupka kod primjene lijekova, postoji već desetljećima. U udžbeniku se mogu naći sadržaji koji se odnose na oblike lijekova, nazivlje, farmakodinamiku i farmakokinetiku, interreakciju lijekova, mjerne jedinice, faktore za preračunavanja lijekova i načine primjene lijekova. Namijenjen je polaznicima studija sestrinstva na svim visokim učilištima u Hrvatskoj, ali može biti korisno štivo za sve medicinske sestre, na različitim mjestima u sustavu zdravstvene zaštite. Udžbenik miže poslužiti kao temeljno štivo i praktikum za trajnu izobrazbu medicinskih sestara. Iz sadržaja Lijek; Mjerne jedinice; Jedinice mjere u metričkom, ljekarničkom sustavu i kućne mjere; Faktori za preračunavanje; Pet tri osnovna pravila pri podjeli lijeka; Načini primjene lijeka u organizam; Preračunavanje doza lijekova; Zadaci, Odgovori

Interakcije s drugim lijekovima i drugi oblici interakcija Nema podataka o klinički značajnim nepovoljnim interakcijama s drugim lijekovima. Istodobna primjena Bisolvon otopine/ koncentrata za otopinu za atomizator i antibiotika (amoksicilin, eritromicin, doksiciklin, cefuroksim) dovodi do povišenja koncentracije antibiotika Lijekovi Oblici i primjena 1 Prikazuje se 1 - 1 od 1 za pretraživanje: '' , Upit obrađen za: 0.02s Sortiranje Relevantnost Godina silazno Godina uzlazno Signatura Autor Naslov tiroiditis i teži oblici radijacijskog tiroiditisa.

07.01.2021. U Hrvatskoj je topikalni diklofenak indiciran za lokalno simptomatsko liječenje boli kod odraslih prilikom uganuća, iščašenja, nagnječenja, mekih tkiva u blizini zglobova, osteoartritisa koljena i prstiju, epikondilitisa te akutne boli u mišićima.

POVEZANE KNJIGE