Evropska trulež

Evropska trulež - Kovač, Mirko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovač, Mirko
DIMENZIJA
12,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Evropska trulež.pdf
ISBN
1488669243107

OPIS

Evropska trulež jedna je od onih knjiga Mirka Kovača koja stalno i iznova biva nadopisivana, kojoj se Kovač vraća i bez koje je teško i nemoguće razumjeti njegov opus. Nagrađena već prilikom svoga prvog izdanja važnom NIN-ovom nagradom, u međuvremenu je Evropska trulež doživjela bitne promjene, pa je ovo njezino treće izdanje zapravo potpuno nova knjiga pod istim naslovom. U svojoj summa poetica Mirko Kovač ispisuje što za njega jest, a što nije važno u književnom radu, što ga zanima, kako piše, autopoetički govori o svojim djelima i ne libi se osvrnuti na djela suvremenika, bilo domaćih, bilo stranih. Prožeta s puno humora, ironije, autoironije i briljantnih zaključaka, Evropska trulež esencijalni je izbor iz Kovačeva razmišljanja o književnosti.

Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min Američka gnjiloća pčelinjeg legla (poklopljenog i nepoklopljenog) je zarazna, teška bolest pčelinjeg legla koja ne prelazi na odrasle pčele a čiji je uzročnik bakterija Paenibacillus larvae.Samu bolest prenose ličinke i mlade pčele hraniteljice, a bolest se može brzo širiti okolicom pomoću grabeži u kojoj uzročnik ulazi pčelama u crijevo preko ukradenog meda da bi kasnije ... Read "Evropska trulež" by Mirko Kovač available from Rakuten Kobo. Evropska trulež jedna je od onih knjiga Mirka Kovača koja stalno i iznova biva nadopisivana, kojoj se Kovač vraća i bez ... Evropska trulež jedna je od onih knjiga Mirka Kovača koja stalno i iznova biva nadopisivana, kojoj se Kovač vraća i bez koje je teško i nemoguće razumjeti njegov opus.

Nagrađena već prilikom svoga prvog izdanja važnom NIN-ovom nagradom, u međuvremenu je Evropska trulež doživjela bitne promjene, pa je ovo njezino treće izdanje ... Evropska trulež jedna je od onih knjiga Mirka Kovača koja stalno i iznova biva nadopisivana, kojoj se Kovač vraća i bez koje je teško i nemoguće razumjeti njegov opus. Nagrađena već prilikom svog... Evropska trulež 40,00 kn.

POVEZANE KNJIGE