Gospodar Karlovca

Gospodar Karlovca - Čadež, Tomislav | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čadež, Tomislav
DIMENZIJA
12,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Gospodar Karlovca.pdf
ISBN
4653386594015

OPIS

Pjesme Tomislava Čadeža daleko su od lirskog. U ovoj knjizi on je opori suvremenik, ironični autobiograf, pametni čitač i ranjivi svjedok, uvjerljivi, skoro naturalistički pripovjedač ali i slikar bogatih egzotičnih pejzaža.Ova precizno i disciplinirano komponirana zbirka tako je politička je koliko i krajnje privatna, javna i iskrena, moderna i starinska. Osobito u dugim, pripovjednim i filozofskim pjesmama Čadež koresponidra s onim ponajboljim u suvremenoj svjetskoj poeziji i poetskoj prozi jednog Brucea Chatwina ili W.G. Sebalda. Tomislav Čadež rođen je 27.06.196. u Karlovcu. Studirao je jugoslavistiku i dramaturgiju. Od 1990. objavljuje kazališnu i književnu kritiku. Radi kao novinar. Objavio je još i Put u Hollywood, Pop&pop, Liječenikatolik.hr.

Ova precizno i disciplinirano komponirana zbirka tako je politička je koliko i krajnje privatna, javna i iskrena, moderna i starinska. Osobito u dugim ... Pjesme Tomislava Čadeža daleko su od lirskog.

U ovoj knjizi on je oporni suvremenik, ironični autobiograf, pametni čitač i ranjivi svjedok, uvjerljivi, skoro ... Čadež, Tomislav: Gospodar Karlovca. Autor: Čadež, Tomislav Šifra: 324-10-30 Izdavač: Durieux, Zagreb Godina izdanja: 2008 Naša cijena.

POVEZANE KNJIGE