Hemonwood 2

Hemonwood 2 - Hemon, Aleksandar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hemon, Aleksandar
DIMENZIJA
9,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Hemonwood 2.pdf
ISBN
2190271932498

OPIS

Mnoga jutra u Chicagu provodim u kafeu u ulici Division. Kafe se zove Alliance, iliti Alijansa, i nekad je bio, ja mislim, vezan za nekakvo udruženje – alijansu – Poljaka. Ulica Division je onomad bila poljsko-ukrajinski geto, zloglasni dio grada gdje je Nelson Algren, čikaški pisac koji se pedesetih godina motao po ovim krajevima, smjestio svoj čuveni roman Čovjek sa zlatnom rukom – glavnom junaku romana ruka se pozlatila od štepanja heroinom. Danas je Division daleko od geta: obiluje buticima u kojima se prodaje šminkerski šlampava odjeća, prodavnicama italijanskih kundura i šlapa, restoranima sa zdravom hranom, lokalima gdje se žene koje drže do sebe mogu malo banjati ili se podvrgnuti podrezivanju i krečenju noktiju. Nađe se i neki zaostatak iz vakta kad je slavenski polusvijet naseljavao Division: poljska radnja u kojoj se može lijepo kupiti nezdrava hrana (sarma, kobasice, Vegeta), kao i hamam, gdje se nekad znojio Al Capone, a gdje i dan-danas zađe poneki ruski gangster. U Alijansi se još uvijek mogu naći prave krofne, punjene marmeladom ili nekim nezdravim filom, a kolači se prave sa puterom i šećerom, po nezdravim, divnim receptima slavjanskih baba.

U Sarajevu je i odrastao i počeo se baviti književnošću na Filozofskom fakultetu. Početak rata u Bosni i Hercegovini ga je zatekao u SAD-u.

Zij beschikken over bijzondere kennis en ervaring in de herontwikkeling en ... Lemonwood TROPICAL HARDWOOD Uses: Lemonwood is excellent for carving. Used as an alternative to lancewood (Oxandra lanceolata) for turnery, tool handles, the top joints of fishing rods, archery bows, billiard cues, superior joinery and cabinet work. Hemonwood 2.

POVEZANE KNJIGE