Proza na djelu

Proza na djelu - Wood, James | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wood, James
DIMENZIJA
8,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Proza na djelu.pdf
ISBN
9034506680806

OPIS

U ovoj knjizi James Wood nastoji postaviti neka bitna pitanja o umijeću proze.Je li realizam realan? Kako definiramo uspjelu metaforu? Što je lik? Kada raspoznajemo briljantnu upotrebu detalja u prozi? Što je motrište i kako ono funkcionira? Što je naklonost mašte? Zašto nas proza potiče? To su stara pitanja, od kojih su neka preispitana u skorašnjim radovima akademske kritike i književne teorije; ali autor nije siguran da su akademska kritika i književna teorija dali dobre odgovore. Stoga bi ova knjiga trebala biti jedna od onih koje postavljaju teorijska pitanja, a na njih daje praktične odgovore – odnosno drugim riječima, postavlja pitanja kritičara i daje odgovore pisca. James Wood je jedan od najboljih književnih kritičara. John Banville, Irish Times

Oreste Pesare rođen je 1960. godine u Foggiji u Italiji.

... Zamišljao je da je to napisao neki perverzan klipan i sebe kako ga hvata na djelu i razbija glavu o kamene stepenice dok ne bude i propisno mrtav i krvav.

POVEZANE KNJIGE