Zajednička kupka

Zajednička kupka - Marinković, Ranko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marinković, Ranko
DIMENZIJA
11,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Zajednička kupka.pdf
ISBN
7780036462477

OPIS

Zajednička kupka neka je vrsta rekapitulacije – u njoj se o Marinkovićevim opsesivnim motivima – poniženju, prijevari i smrti – govori najizravnije i najneposrednije. U jednome svom sloju taj je roman ujedno i metafora literature, odnosno alegorija o pripovjedaču.U Zajedničkoj kupki Ranko Marinković je progovorio i o književnom umijeću, pa bi taj roman trebalo promatrati i u tom svjetlu, kao neku vrstu ironičnog komentara vlastitoga književnog opusa. Riječ je o ambicioznom djelu koje u mnogim svojim aspektima sintetizira ono što je Marinković do tada radio u prozi.

... Rad se bavi neodlučivim odnosima između autora, pripovjedača, lika i čitatelja u Marinkovićevu romanu Zajednička kupka. Nepouzdanost identiteta i njihove stalne transgresije ne dovode u pitanje samo onoga tko pripovijeda, o kome se pripovijeda i o čemu se pripovijeda, nego i onoga kome je pripovijedanje upućeno.

Nepouzdanost identiteta i njihove stalne transgresije ne dovode u pitanje samo onoga tko pripovijeda, o kome se pripovijeda i o čemu se pripovijeda, nego i onoga kome je pripovijedanje upućeno. Zakučaste metamorfoze identiteta iscrtavaju i istodobno precrtavaju ... ZAJEDNIČKA KUPKA.

POVEZANE KNJIGE