Biblija

Biblija - Riches, John | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Riches, John
DIMENZIJA
10,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Biblija.pdf
ISBN
3960738064508

OPIS

Iako se ponekad kaže da je jedna od najnečitanijih knjiga na svijetu, Biblija je bila značajan pokretač zapadne kulture a i dalje vrši ogroman uticaj na živote mnogih ljudi. Ovaj kratki uvod govori o značaju koji različite zajednice i kulture pridaju Bibliji nastojeći da objasni zašto ta knjiga generira pravo bogatstvo različitih namjena i tumačenja. Razmatra se način pisanja Biblije, nastanak kanona, uloga biblijske kritike, upotreba Biblije u visokoj i popularnoj kulturi, te korištenje iste u političke svrhe.

Potražite opet ono što Vas interesira Ono što Biblija osuđuje jeste »eksperimentiranje«, ili prakticiranje one seksualne orijentacije koja nije »prirodna« toj osobi. Ovaj argument, naravno, ne proistječe iz biblijskih tekstova, već iz tumačenja onoga što Biblija kaže.

Ova vrsta straha ne znači neophodno bojati se nečega. Umjesto toga, to je strahopoštovanje prema Bogu: divljenje pred Njegovom silom i slavom.

POVEZANE KNJIGE