Gost

Gost - Radstrom, Niklas | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radstrom, Niklas
DIMENZIJA
10,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Gost.pdf
ISBN
9174840887535

OPIS

U proljeće 1857. godine Hans Christian Andersen započinje europsku turneju kako bi promovirao svoj novi roman Biti ili ne biti. Tom prigodom odlučio se odazvati i deset godina starom pozivu Charlsa Dickensa, da ga posjeti u njegovu domu. U međuvremenu dva su se književnika intenzivno dopisivala. Važan detalj iz njihova dopisivanja krije se u činjenici da Andersen nikad nije (dobro) naučio engleski, ali činjenicu da mu sam ne piše pisma nikad nije priznao Dickensu.Dvojica pisaca na vrhuncu su svojih karijera, ali i puni divljenja i poštovanja jedan za drugoga. Međutim, susret će morati presložiti stvari i kratak roman ‘Gost’ duhovito je djelo koje govori o snu o prijateljstvu i pisanju kao životnom pozivu, temeljeno na istinitom događaju. Iako čovjek iz druge kulture i paranoidnih, hipohondričnih navika, Andersen na kraju ostavlja bitno drukčiji dojam na čitatelja od onog što ga je proizveo na obitelj Dickens. A u pozadini njegove posjete Dickensovima stvarna drama događa se Charlesu… Nakon Andersenova odlaska na vratima sobe u kojoj je spavao osvanio je natpis: «Ovdje je danski pisac Hans Christian Andersen spavao pet tjedana koji su se obitelji činili kao cijela vječnost». Možda se i tom kratkom rečenicom ponovno potvrdilo pravilo prema kojem tekst prije govori o piscu nego o junaku… Unatoč njezinoj književnopovijesnoj vrijednosti riječ je ponajprije o toploj, nježnoj i suptilnoj priči o lomovima u komunikaciji i teškoći (ne)razumijevanja, ali i o površnosti kao čestu obilježju našeg odnosa s drugim ljudima te o našoj nespremnosti da otvorena srca i uma pristupimo tuđim navikama i karakternim osobitostima te intimnim željama, htijenjima i težnjama drugih ljudi.Božidar Alajbegović, Vijenac

U njihov život ulazi bivši vojnik David Collins (Dan Stevens) koji tvrdi da je bio prijatelj njihovog pokojnog sina i sada je tu da ispuni obećanje koje mu je dao, da brine o ... Super Bowl pred najmanje gledatelja u povijesti: Šuker ekskluzivni gost na tribinama. Bit će to najmanji posjet u povijesti "Super Bowla", ali i dalje više no što se činilo da će biti dozvoljeno većim tijekom sezone. Gost Dnevnika Nove TV Ivan Vrdoljak o prozivkama na odgovornost za Uljanik i "šurovanju" s Pupovcem: "Češće se čujem s njim nego s premijerom" Hrvatska.

ožujka, 2021. 06:02; Otvaranje u srpnju: Nova pumpa na šibenskoj rivi po najvišim sigurnosnim standardima - 3.

POVEZANE KNJIGE