Knjiga talismana i amuleta

Knjiga talismana i amuleta - Lecouteux, Claude | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lecouteux, Claude
DIMENZIJA
5,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga talismana i amuleta.pdf
ISBN
2789354566325

OPIS

Autor daje pregled talismana i amuleta kroz povijest, posebno se zadržavajući na razdoblju srednjega vijeka. U svome istraživanju oslanja se na knjige o vračanju, crkvenu književnost, medicinske traktate i popise predmeta u vlasništvu velikana, ispitujući pritom kulturne i praktične (uporabu i načine izrade) aspekte tih magičnih pomagala. Knjiga je nastavak autorovog djela “Knjiga vraćanja”.

Ovo vrhunsko etnološko djelo vodi nas kroz složen i nepoznat svijet narodnih predaja i vjerovanja u posebne moći određenih predmeta. Autor daje pregled talismana i amuleta kroz povijest, posebno se zadržavajući na razdoblju srednjega vijeka.

Autor daje pregled talismana i amuleta kroz povijest, posebno se zadržavajući na razdoblju srednjega vijeka. U svome istraživanju oslanja se na knjige o vračanju, crkvenu ... Autor daje pregled talismana i amuleta kroz povijest, posebno se zadržavajući na razdoblju srednjega vijeka.

POVEZANE KNJIGE