Kreativna inteligencija

Kreativna inteligencija - Rowe, alan J. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rowe, alan J.
DIMENZIJA
9,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Kreativna inteligencija.pdf
ISBN
7553084004156

OPIS

Kreativna inteligencija – otkrijte inovativni potencijal u sebi i u drugimaNa putu kroz život svi se krećemo različitim putevima. Koji je najbolji? Kako biramo put kojim ćemo ići? To su pitanja s kojima se suočava svako od nas. Na primer, da li ste se ikada pitali šta imate zajedničko sa Edisonom, Šekspirom ili Čerčilom? Njihovu kreativnost uzimamo zdravo za gotovo, ali da li ste i vi kreativni? Osnovna postavka ove knjige je da svako ima kreativni potencijal i da svako može da otkrije svoj kreativni potencijal. Obično nismo svesni svog potencijala, niti nas okruženje podstiče da budemo drugačiji. Postoji li neposredan način koji će vam pomoći da utvrdite da li ste kreativni? Jedan način je da podrobnije osmotrite život poznatih ljudi, recimo, Galileja, koji su jasno iskazali svoju kreativnost. Kakvi su oni bili? Šta im je bilo zajedničko? Koju su cenu morali da plate zbog svoje kreativnosti?… NAPOMENA: Srpski jezik, latinica.

Koji je najbolji? Kako biramo put kojim ćemo ići? To su pitanja s kojima se suočava svako od nas. Na primer, da li ste se ikada pitali šta imate zajedničko sa Edisonom, Šekspirom ili Čerčilom? Alan Dž.

Uvod Postavljanje premise o računalnoj kreativnosti je potpuno besmisleno ako u obzir ne uzmemo što je kreativnost. Odgovor na to pitanje usko je vezan uz razvoj ljudskog mozga. On tvrdi da su djeca u tome skoro uvijek bolja od odraslih, jer je inteligencija potonjih kanalizirana, a njezina kreativna strana prigušena konvencionalnim metodama školovanja.

POVEZANE KNJIGE