Leggere non stanca

Leggere non stanca - Bjelobaba, Saša | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bjelobaba, Saša
DIMENZIJA
4,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Leggere non stanca.pdf
ISBN
4358031336176

OPIS

Leggere non stanca glotodidaktička je čitanka koja se sastoji od devet cjelina, a svaka se od njih temelji na cjelovitomu književnom tekstu suvremene talijanske književnosti. Riječ je o prvomu i jedinom priručniku te vrste za talijanski jezik u Hrvatskoj. Cilj čitanke je razvijanje vještine čitanja autentičnog teksta, uz ciljano usvajanje leksika, kao i vođenoga pisanog i usmenog izražavanja, što su ključna načela suvremene glotodidaktike i Zajedničkoga europskog referentnog okvira za jezike. Čitanka je podijeljena na devet poglavlja, a svako poglavlje obilježava jednaka, čvrsta struktura: – bilješka o autoru – aktivnosti prije čitanja, kojima se uvodi tema književnog djela i povećava motivacija za čitanje, ali omogućuju i kontekstualizirano usvajanje dijela leksika potrebnoga za razumijevanje teksta – tekst pripovijesti, podijeljen na fragmente i popraćen jednostavnim i jasnim objašnjenjima na talijanskom jeziku te pitanjima za provjeru razumijevanja pročitanog teksta – aktivnosti nakon čitanja, kojima se uvježbavaju i upotrebljavaju leksičke strukture iz samoga teksta – prezentiranje jednoga ili više gramatičkih sadržaja iz samoga teksta, uz pripadne zadatke – aktivnosti jednostavne književne analize te vođenoga usmenoga i pisanoga izražavanja. Priručnik sadržava rješenja zadataka i vrlo iscrpan talijansko-hrvatski rječnik te je opremljen brojnim ilustracijama koje su uvijek u funkciji lakšeg razumijevanja sadržaja teksta ili pak usvajanja novog leksika, pa je stoga čitanka namijenjena i samostalnom radu. Pojedini tekstovi i aktivnosti iz čitanke prikladni su za primjenu na razinima od A2 do C1, što ovaj priručnik čini vjernim pratiocem uz skalu Zajedničkoga europskog okvira za učenje stranih jezika.

Quando non bastano mai Abibliofobia: leggere non stanca mai. 109 Me gusta.

MARC zapis - ID: 61081 ... Saša bjelobaba: Leggere non stanca. Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) Leggere non stanca mai 0.

POVEZANE KNJIGE