Prigodne mete

Prigodne mete - Weber, Samuel | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Weber, Samuel
DIMENZIJA
3,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Prigodne mete.pdf
ISBN
9477086045435

OPIS

Već sam način uporabe frazema i ideologema nakon Bushova vojnoga pohoda na Afganistan i Irak – prevetivna intervenicija, rat protiv terora itd. – pokazuju razmjere militarizacije. To nije pojam masivne ideologijske djelatnosti susprezanja neprijatelja, nego je posrijedi imanentna logika diskurzivnoga odstranjenja svih onih koji demaskiraju glavni cilj takve retorike. Ono što Weber minuciozno razlaže u ovoj knjizi jest nadilaženje egzistencijalne situacije smrti obilježene konačnošću. Ova knjiga, u izvrsnom prijevodu Miloša Đurđevića, predstavlja nam autora iznimno zahtjevnoga i istodobno profiliranoga diskursa. Namijenjena je cjelokupnoj kulturnoj javnosti, a osobito teoretičarima književnosti i kulture, filozofima, sociolozima i politolozima.Žarko Paić Sveučilište u Zagrebu Ono što je možda najsugestivnije u ovoj knjizi jest njezin kapacitet ne samo da povećava naše razumijevanje određenih autora i tekstova kojima se bavi, nego i da se dotiče nekih od najakutnijih i najprečih etičkih i povijesno-političkih tema današnjice te da ih istražuje – rat, nasilje, tehnologiju, medije, nacionalizam i vlast. To što Weber tretira suvremene teme kroz leću našeg literarnog, filozofskog i psihoanalitičkog naslijeđa, možda najbolje svjedoči njegovo uvjerenje da se možemo baviti samo sadašnjošću a omogućiti budućnost učenjem historijskog čitanja. Ovaj visoko zahtjevan rad ponovno potvrđuje autora kao jednog od najboljih kritičara unutar i izvan akademskog kruga. Eduardo L. Cadava Princeton University Izuzetno važno djelo – primjer sveobuhvatnog i radikalnog promišljanja suvremene epohe.Goran Gretić Sveučilište u Zagrebu Fakultet političkih znanosti

ISBN 978-953-6970-73-5 (ispravljeno) 172.4 355.01 Suzi rezultate pretraživanja. Suzi rezultate pretraživanja.

na obiteljskim kućama česte su mete lopova prozori, velike staklene površine na vratima i slično, pa ugradite dodatnu zaštitu, ... Natjecateljske desetine imale su zadatak da vodom iz brentača mlazom vode što brže sruše prigodne mete, zatim u trčanju štafete gdje su, uz određene zadatke, koristeći vatrogasnu opremu, trebali pokazati brzinu i spretnost. Knjižara Planetopija je nakladnička kuća koja objavljuje knjige s područja osobnog razvoja i holističkog pristupa zdravlju, prehrane, duhovnosti, ekologije. Naše su knjige i autori dobitnici brojnih priznanja i nagrada. Ova stranica koristi tzv.

POVEZANE KNJIGE