Prigodne mete

Prigodne mete - Weber, Samuel | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Weber, Samuel
DIMENZIJA
6,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Prigodne mete.pdf
ISBN
6143936905791

OPIS

Već sam način uporabe frazema i ideologema nakon Bushova vojnoga pohoda na Afganistan i Irak – prevetivna intervenicija, rat protiv terora itd. – pokazuju razmjere militarizacije. To nije pojam masivne ideologijske djelatnosti susprezanja neprijatelja, nego je posrijedi imanentna logika diskurzivnoga odstranjenja svih onih koji demaskiraju glavni cilj takve retorike. Ono što Weber minuciozno razlaže u ovoj knjizi jest nadilaženje egzistencijalne situacije smrti obilježene konačnošću. Ova knjiga, u izvrsnom prijevodu Miloša Đurđevića, predstavlja nam autora iznimno zahtjevnoga i istodobno profiliranoga diskursa. Namijenjena je cjelokupnoj kulturnoj javnosti, a osobito teoretičarima književnosti i kulture, filozofima, sociolozima i politolozima.Žarko Paić Sveučilište u Zagrebu Ono što je možda najsugestivnije u ovoj knjizi jest njezin kapacitet ne samo da povećava naše razumijevanje određenih autora i tekstova kojima se bavi, nego i da se dotiče nekih od najakutnijih i najprečih etičkih i povijesno-političkih tema današnjice te da ih istražuje – rat, nasilje, tehnologiju, medije, nacionalizam i vlast. To što Weber tretira suvremene teme kroz leću našeg literarnog, filozofskog i psihoanalitičkog naslijeđa, možda najbolje svjedoči njegovo uvjerenje da se možemo baviti samo sadašnjošću a omogućiti budućnost učenjem historijskog čitanja. Ovaj visoko zahtjevan rad ponovno potvrđuje autora kao jednog od najboljih kritičara unutar i izvan akademskog kruga. Eduardo L. Cadava Princeton University Izuzetno važno djelo – primjer sveobuhvatnog i radikalnog promišljanja suvremene epohe.Goran Gretić Sveučilište u Zagrebu Fakultet političkih znanosti

kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. U nedjelju, 24.

S obzirom da se načini na koji regije daju savjete značajno razlikuju, WMO potiče obučavanje u cilju postizanja ... Prigodne mete : o militarizaciji mišljenja / Samuel Weber ; [prijevod Miloš Đurđević]. - Zagreb : Kigen, 2009.

POVEZANE KNJIGE