Soba-roba-osoba

Soba-roba-osoba - Pavletić,Vlatko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavletić,Vlatko
DIMENZIJA
12,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Soba-roba-osoba.pdf
ISBN
2434876903615

OPIS

Sam naslov Soba-roba-osoba najbolje opisuje temu ove knjige, a to je povezanost osobe i njezina karaktera, sa sobom (stanom, ambijentom) u kojoj živi i s robom (odjećom) što je nosi. Pristup temi je esejističko-znanstveni, a građa kojom se autor služi potječe iz njegova bogatog iskustva druženja s literatima i drugim umjetnicima te beletrističke i teorijske literature. Knjiga je ne samo otkriće u velikom Pavletićevu opusu od četrdesetak naslova, nego je pravi novum u hrvatskoj književnoj kulturi. Knjiga započinje reminiscencijama na sobe hrvatskih pisaca koje je autor dobro poznavao, Drage Ivanisevica, Milivoja Slaviceka, Vladana Desnice i drugih, a završava pričom o sobi-kapelici koju je svom sinu Emilu, autorovu prijatelju, nakon što je naglo umro, uredila neutješna majka. Ta soba nije samo kuća uspomena na nesretnog mladića, nego postaje i poprište erotskih doživljaja onih koje uspomene povezuju. Soba-kapelica otkriva pravu narav ucviljenih. Soba-roba-osoba inovativna je knjiga koja u hrvatsku književnu znanost donosi dašak novih, u svijetu već prilično raširenih, pristupa književnoj umjetnini. To što inovacija dolazi iz seniorskog pera, to je naša hrvatska posebnost.

Kap krvi s lovorova lista ... Naklada Pavičić će u utorak, 23. rujna u podne predstaviti esejističko-teorijsku knjigu, prije godinu dana preminulog Vlatka Pavletića SOBA-ROBA-OSOBA.O knjizi će govoriti akademik Dubravko Jelčić, akademik Krešimir Nemec i glavni urednik Naklade Josip Pavičić. Vlatko Pavletić Soba roba osoba .

st. Književno se ... "Soba-roba-osoba" inovativna je knjiga koja u hrvatsku književnu znanost donosi dašak novih, u svijetu već prilično raširenih, pristupa književnoj umjetnini.

POVEZANE KNJIGE