Unutarnji kompas

Unutarnji kompas - Šćavina, Tomica | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šćavina, Tomica
DIMENZIJA
11,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Unutarnji kompas.pdf
ISBN
6771260177279

OPIS

Prepoznajte svoj smjer. Koliko često se zaista zagledamo u sebe, svoje odnose s drugima i cjelokupnom stvarnošću?Mlada psihologinja Tomica Šćavina povezuje psihologiju i duhovnost propitujući granice naših životnih uvjerenja kako bi nas potakla na promjene u razmišljanju i doživljavanju svijeta. Uz brojne teme o emocijama i ograničavajućim obrascima razmišljanja koje su dio našeg obiteljskog i kolektivnog nasljeđa, niz poticajnih eseja – o ljubavi, mržnji, odgovornosti, duhovnosti, iskrenosti, opraštanju, ulogama koje preuzimamo samo su neki od njih – autorica zagovara mogućnost izgradnje nove, individualne i samo naše dimenzije duhovnosti.

Svi imamo mogućnost izbora, a izbor je ono što nas na kraju određuje. Taj unutarnji kompas kod mene ne reagira na ... "To je njihov unutarnji kompas koji upravlja putovanjem tijekom dana prema jugu", rekao je Shlizerman.

Psihologinja Tomica Šćavina povezuje psihologiju i duhovnosti propitujući... Da li je doista moguće prepoznati kada naš unutarnji kompas pokazuje pravi smjer? Znate li u kojem smjeru je podešen vaš unutarnji kompas i jeste li si dali priliku osvijestiti njegovo postojanje ili jednostavno dopuštate vjetru i olujama životnih emocija da vas nose i upravljaju vama od prvog jutarnjeg trenutka pa sve do zatvaranja očiju […] Unutarnji kompas Sve što privlačimo u svoj život, dolazi iz pravca koji pokazuje naš unutrašnji kompas. Da li smo brod koji plovi bez cilja, prepušten talasima da ga nose ili stojimo uljuljkani u ustajaloj, muljevitoj uvali, zavezani konopcem svojih strahova i uvjerenja…ili pak, upravljajući kormilom, plovimo ka jasno određenom cilju.

POVEZANE KNJIGE