Digitalni sklopovi i upravljanje

Digitalni sklopovi i upravljanje - Paunović, Stanko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Paunović, Stanko
DIMENZIJA
8,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Digitalni sklopovi i upravljanje.pdf
ISBN
1924003086350

OPIS

Udžbenik je namijenjen poučavanju iz predmeta Digitalni sklopovi i upravljanje drugoga razreda, nastavnog plana i programa elektroničar-mehaničar i predmeta Digitalna Elektronika drugoga razreda, nastavnog plana i programa elektroničar, odnosno trećeg razreda nastavnog plana i programa: elektrotehničar, tehničar za elektroniku, tehničar za radiokomunikacije, tehničar za telekomunikacije, tehničar za procesnu tehniku, tehničar za računalstvo i tehničar za mehatroniku. Građa udžbenika podijeljena je u deset poglavlja. Poglavlja udžbenika sastoje se od opisa izvedbe, rada, svojstava i primjene pojedinih sklopova, zadataka za praktičan laboratorijski rad te pitanja i zadataka za ponavljanje i provjeru znanja. Na kraju udžbenika je popis literature, kazalo, izvodi iz tvorničkih podataka elektroničkih komponenata potrebnih za izvođenje predviđenih laboratorijskih vježbi i provjeru znanja te opis pribora i instrumenata za izvođenje pokusa i laboratorijskih vježbi. Udžbeniku je priložen CD s rješenjima zadataka za ponavljanje i provjeru znanja te sheme sklopova za izvođenje pokusa i laboratorijskih vježbi pomoću računalnih programa Electronics Workbench 4.1C i Multisim 7. Ovo je novo izdanje – u boji, s novim primjerima.

Impulsni i digitalni sklopovi - prvi dio, Zbirka riješenih zadataka, autorizirana interna skripta, FESB, Split, 2010. 14.2.2. Digitalno upravljanje Kod digitalnog upravljanja se umjesto relejnih sklopova upotrebljavaju elektronički logički sklopovi.

Elektronički Sklopovi. Električni Strojevi i Uređaji.

POVEZANE KNJIGE