Dijabetes u žena

Dijabetes u žena - Đelmiš, Ivanišvić, Metelko i suradnici | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đelmiš, Ivanišvić, Metelko i suradnici
DIMENZIJA
5,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijabetes u žena.pdf
ISBN
9528098846700

OPIS

U knjizi su prikazane najnovije spoznaje o liječenju šećerne bolesti u dječjoj, adolescentnoj i generativnoj dobi ženi. Prikazani su rizični čimbenici za nastanak dijabetesa u dječjoj i adolescentnoj dobi, najnovije informacije o liječenju, prehrani, edukaciji bolesnica i perinatalnoj skrbi. Također, čitatelj će u knjizi naći kritičnu raspravu o sadašnjim spoznajama o dijabetesu u trudnoći, liječenju dijabetesa u trudnoći, ishodu trudnoće, utjecaju dijabetesa na fetus i postpartalnu skrb. Cilj autora je da knjiga posluži liječnicima, specijalizantima i svim zdravstvenim radnicima u poboljšanju perinatalne skrbi ove ugrožene populacije trudnica

Gotovo polovica žena rapidno gubi koštanu masu, u prvih pet do šest godina nakon menopauze za više od 20 posto. Stoga je izuzetno važno razgovarati sa svojim liječnikom o mogućim rizicima za pojavu osteoporoze.

Gušterača u potpunosti ili djelomično prestane proizvoditi inzulin, odnosno proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu. Svaka stanica u našem tijelu treba šećer da bi mogla normalno funkcionirati. Gestacijski dijabetes nastaje tijekom trudnoće u žena čija je funkcija gušterače nedovoljna za prevladavanje inzulinske rezistencije povezane s trudnoćom.

POVEZANE KNJIGE