Junaci i zločinci

Junaci i zločinci - McLynn, Frank | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
McLynn, Frank
DIMENZIJA
5,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Junaci i zločinci.pdf
ISBN
8729515308027

OPIS

Junaci i zločinci – Kako su razmišljali najveći ratnici u povijesti U povijesti ratovanja jedna je elitna skupina ljudi stekla gotovo legendaran status zahvaljujući odvažnosti, ambicioznosti i neviđenoj vojničkoj genijalnosti. Ali mnogi od njih imali su i velike karakterne mane. U knjizi Junaci i zločinci proslavljeni se povjesničar Frank McLynn bavi šestoricom najmoćnijih i najkarizmatičnijih vođa svih vremena: Spartakom, Atilom, Rikardom Lavljeg Srca, Cortésom, Tokugawom Ieyasuom i Napoleonom. Kako su stekli naoko nedodirljivu moć? Koji su ih to motivi, osobne odlike i slabosti doveli do postignuća za kakva nitko drugi nije imao hrabrosti? U šest snažnih i pronicljivih portreta McLynn izvrsno opisuje ključne trenutke, situacije u kojima su se ti ratnici dokazali u borbi, iz temelja mijenjajući svoj život, sudbinu svoga naroda, a u pojedinim slučajevima i povijest svijeta. Tako ćemo otkriti što je Spartaka nagnalo da se unatoč nikakvim izgledima za uspjeh namjeri na moćni Rim i kako se mladi Napoleon u dramatičnim okolnostima u Toulonu domogao vlasti. Knjiga Junaci i zločinci više je od puke zbirke pojedinačnih životopisa. Rasvjetljujući složenu psihologiju tih iznimnih vođa, McLynn gradi krajnje uvjerljiv prikaz vrhunskog ratnika. Izdana uz veliku BBC-ovu televizijsku seriju, ova nas iznimna knjiga uvodi u način razmišljanja i funkcioniranja najvećih ratnika u povijesti.

Phyllis Dietrichson u DOUBLE INDEMNITY 9. Junaci i zločinci. Cijena 80 kn ~ 11 € Pošalji poruku Veleprodajna cijena: Približno: Netto cijena: PDV: Šifra oglasa: 24772407 Podijeli Spremi Osnovne informacije Lokacija Grad Zagreb, Trešnjevka - Jug, Gajevo Stanje rabljeno.

Autor: Nea Hitovi: 4438 Naslov knjige: Junaci i zločinci Autor: Frank McLynn Godina izdanja: 2009. Nakladnik: Naklada LJEVAK Format: 15,5 x 24 cm Uvez: tvrdi Broj stranica: 380 Prevoditelj: Damir Biličić Jezik originala: engleski Gdje završava junaštvo, a počinje zločin? Dragi naši čitatelji, nastavljamo s nagradnim igrama.

POVEZANE KNJIGE