Kako vidimo strane zemlje

Kako vidimo strane zemlje - Dukić, Davor: Blažević, Zrinka: Plejić Poje, Lahorka | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dukić, Davor: Blažević, Zrinka: Plejić Poje, Lahorka
DIMENZIJA
6,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako vidimo strane zemlje.pdf
ISBN
6523924638509

OPIS

Kako vidimo strane zemlje – Uvod u imagologijuLatinsko-grčkom kovanicom imagologija (lat. imago – slika, predodžba, misao; grč. logos- govor, riječ, pojam, misao, razum) označava se od kraja 1960-ih posebna istraživačka grana komparativne književnosti koja se bavi proučavanjem književnih predodžbi o stranim zemljama i narodima (heteropredodžbe) te o vlastitoj zemlji i narodu (autopredodžbe). Preuzet iz francuske etnopsihologije, termin je u tom značenju prihvaćen u mnogim europskim znanostima o književnosti. Najčešće se pojavljuje bez dodatnih atributa, a ponekad s precizirajućim odrednicama književna, što upućuje na (lijepu) književnost kao dominantno polje istraživanja, odnosno komparatistička čime se sugeriraju nadnacionalno usmjeren istraživački interes i njemu primjerena poredbena metodologija. Uglavnom, imagologija do danas, unatoč daleko širem etimološki impliciranom značenjskom opsegu samog termina (znanost o imaginarijima), označava ponajprije istraživanje nacionalnih predodžbi u književnosti.

S jedne strane je još prerano istrčavati. Sigurno će se razgovori intenzivirati da vidimo kako učiniti sve u našoj moći da bi se turizam pokrenuo da zabilježimo uspješniju turističku sezonu od prošle - dodao je Božinović. 1.

Odgovor o postanku Mjeseca leži u razumijevanju uvjeta u našem ranom sunčevom sustavu, kada su se Zemlja i naši susjedni planeti još oblikovali. KaKo vidimo strane zemlje Uvod u imagologiju Knjigu će predstaviti prof. dr.

POVEZANE KNJIGE