Kodeks

Kodeks - Grossman, Lev | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grossman, Lev
DIMENZIJA
11,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Kodeks.pdf
ISBN
3201457454448

OPIS

Kodeks Leva Grossmana uzbudljiv je i ‘inteligentan’, iako ponešto izmješten i neobičan suvremeni triler. Naizgled eruditski i hermetičan zaplet izgrađen oko potrage za tajnovitim srednjovjekovnim rukopisom slabo poznatog Chaucerovog suvremenika pretvara se, u najboljoj Ecovskoj maniri, u napetu i razgranatu priču u kojoj se susreću svjetovi visoke i niske, drevne i moderne, pismene i virtualne kulture.Uspješni mladi bankar Edward Wozny, čija se svakodnevica svodila na iznimno dobro plaćen posao i jednako tako iznimno nezanimljiv i površan društveni život, sasvim se slučajno uplete u potragu za famoznim rukopisom, čije je i samo postojanje upitno. Zamijenivši ured i raskošan ali samotan stan prašnjavim arhivima, tavanima i bibliotekama, Edward restrukturira vlastiti život i u svemu, osim nečeg što bi se gotovo moglo nazvati ‘smislom’, pronalazi i mladu znanstvenicu Margaret, s kojom započinje neku vrstu pomaknute, pritajene romanse. Potraga za rukopisom tako u neku ruku postaje potraga za vlastitim identitetom i vlastitom ‘izgubljenom polovicom’, a šifrirani smisao djela, slažući se, poput kakve komplicirane dječje slagalice, na vidjelo iznosi složenu mrežu međuljudskih odnosa u vremenu dvostruko pronađenog teksta – onog otkrivenog, srednjovjekovnog i onog kojeg sa zadovoljstvom držimo u rukama – romana samog. Neobična kompjutorska igrica koja na specifičan način interferira sa svijetom romana i u neku ruku vodi do rješenja zagonetke predstavlja najsuvremeniji, virtualni kontrapunkt sveprisutnoj arhivskoj građi i konačnom proizvodu daje neodoljivo postmodernu glazuru. Roman u koji ćete, na ovaj ili onaj način, svakako biti usisani. Lev Grossman američki je pisac rođen 1969. godine. Književni je kritičar magazina TIME, stalni suradnik brojnih relevantnih tiskovina te autor triju uspjelih, na više jezika prevođenih romana. Kodeks, njegov drugi i najprodavaniji roman, objavljen je u trinaest zemalja, na jedanaest jezika. Prevela: Radha Rojc Belčec

stoljeća zamjenjivan inkunabulama i ... * Kodeks odvjetničke etike donijela je Skupština Hrvatske odvjetničke komore dana 18. veljače 1995.

Uvijek ću imati na umu da dijete sudjeluje u sportu - nogometu kako bi se zabavljalo i da je igra za djecu a ne za odrasle. etiČki kodeks neposrednih nositelja odgojno- obrazovne djelatnosti Članak 1. Ovaj kodeks propisuje skup pravila, odnosno etičkih načela, kojih se u radu i načinu života moraju pridržavati svi nastavnici Industrijsko-obrtničke škole Šibenik( u daljnjem tekstu: Škola). Kodeks uključuje jezik usmjeren na sprječavanje zlouporabe moći i utjecaja na zastrašivanje drugih te namjernog uvođenja lažnog ili netočnog sadržaja.

POVEZANE KNJIGE