Povijest moderne umjetnosti

Povijest moderne umjetnosti - Arnason, H.H. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Arnason, H.H.
DIMENZIJA
4,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest moderne umjetnosti.pdf
ISBN
7055226499670

OPIS

Slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, fotografija Arnasonova sveobuhvatna, autoritativna i pronicava Povijest moderne umjetnosti i dalje je vrhunski izvor informacija o umjetnosti modernog doba, od europskih početaka modernizma do suvremenih divergentnih umjetničkih pravaca. Ovo peto izdanje, sada posve u boji, bilo je u potpunosti obnovljeno da bude još elegantnije i lakše za uporabu. Dodani su novi naslovi, podnaslovi i pojmovnik kako bi pomogli čitatelju da se snalazi u građi i da brzo pronađe ono što ga zanima. Cijeli je tekst pomno obrađen da bude što jasniji, suvisliji i znanstveno aktualniji. Pokojni H. H. Arnason bio je istaknuti povjesničar umjetnosti, pedagog i ravnatelj muzeja koji je mnogo godina obnašao funkciju potpredsjednika umjetničke uprave muzeja Solomona Guggenheima u New Yorku. Svoje stručno djelovanje započeo je u akademskim krugovima podučavajući na sveučilištu Northwestern, na čikaškom te na havajskom sveučilištu. Od 1947. g. do 1961. g. Arnason je bio profesor i potpredsjednik Odjela za umjetnost na sveučilištu u Minnesoti.

godine predaje izborne predmete na preddiplomskom i diplomskom studiju (Ilustracija u Hrvatskoj, Slikarstvo i kiparstvo srednje Europe, Povijest karikature u Hrvatskoj, Metode istraživanja slikarstva i kiparstva moderne). Od iste godine predaje i na ... Povijest.

Od iste godine predaje i na ... Povijest. Ustanova je osnovana nakon II.

POVEZANE KNJIGE