Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000.

Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000. - Juzbašić, Živko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Juzbašić, Živko
DIMENZIJA
8,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000..pdf
ISBN
4849375430113

OPIS

Ako je netko zadobio političku i moralnu legitimaciju da kritički govori o zadnjih dvadesetak godina hrvatske političke povijesti, onda je to svakako Živko Juzbašić. On je takoreći, od prvog dana Miloševićeva dolaska na vlast u Srbiji upozoravao na opasnosti njegove velikosrpske ideje i politike, i njegovih agresivnih, imperijalnih nakana. To ga nije spriječilo da vidi sve nakaradnosti i aberacije hrvatske politike od vrijednosti za koje se cijeli život zalagao: antifašizma, međunacionalne ravnopravnosti, jednakosti pred zakonom, poštivanja ljudskih, građanskih i manjinskih prava. Ova knjiga od prve do zadnje stranice, uvjerljivo, ponegdje i dramatično, svjedoči o takvu zalaganju i angažmanu. Stranicama ove knjige defilira stotine nesretnika, koji za svoju nesreću i stradanje nisu krivi i kojima je upravo on doslovce spašavao živote i egzistencije. Priča, međutim, ne govori samo o njemu i o ljudima kojima je pomagao. Ona još uvjerljivije govori o sistemu, o njegovim temeljnim vrijednostima, o njegovim protagonistima i privrženicima, zbog kojih su ti ljudi ostali bez ikakvih prava, bez dostojanstva, bez imovine i bez domovine.

6 Svetozar Livada - urodzony w Slunju na obszarze dzisiejszej Republiki Chorwacji - filozof, socjolog i polityk, który podczas wojny w Chorwacji był konsultantem ds. pomocy humanitarnej przy dowództwie ONZ na obszarze Sektora ... Srpsko pitanje i hrvatska politika (Polovne i antikvarne knjige) Živko Juzbašić(autor) .

godine Izdavač: Evropski pokret u Srbiji Kupite knjigu SPOLJNA POLITIKA SRBIJE Strategije i dokumenta Knjiga "Spoljna politika Srbije: strategije i dokumenti" jeste rezultat rada na projektu "Definisanje strategije spoljne politike" koji je otvorio prostor za izradu tri različite strategije spoljne politike Srbije i predloga Strategije Foruma za međunarodne odnose EPuS. Zajedničko vijeće općina (srp. Заједничко веће општина), sui generis je tijelo koje usklađuje interese srpske etničke zajednice u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, koordinira prava i daje inicijative i prijedloge prema institucijama vlasti. Page 25 of 25 - SRPSKO IZVINJENJE HRVATIMA I SVIMA OSTALIM - posted in Politika 2003-2005: -----Za Alisu!Sudbina ili neki drugi djavo je umijeshao prste, tako da za sobom nijesam ostavljao krvave tragove, ali ja za razliku od tebe, osjecam lichnu odgovornost za svako zlo, da sam imao muda, nenaoruzan bi stao i branio vojskama da idu na Dubrovnik i Vukovar.Zapalio bi sebe , kao Jan Palah pred ... Home Hrvatska.

POVEZANE KNJIGE