Crtež i slika u dijagnostici i terapiji

Crtež i slika u dijagnostici i terapiji - Kondić, Ljiljana: Dulčić, Adinda | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kondić, Ljiljana: Dulčić, Adinda
DIMENZIJA
8,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Crtež i slika u dijagnostici i terapiji.pdf
ISBN
2336726297734

OPIS

Među brojnim tehnikama koje su se razvile za dijagnosticiranje i terapiju osoba s psihičkim poremećajima značajno mjesto zauzimaju i crtež i slika. Crtež i uporaba boja otkrivaju unutarnji svijet crtača i njegov odnos s vanjskim svijetom, a u psihoterapijskom tretmanu ukazuju i na vrstu i obilježja terapijskog odnosa te na učinak terapije. Osim što su pokazali svoju dijagnostičku vrijednost, crtež i slika imaju sve važniju ulogu u terapiji prevenciji poteškoća i poremećaja, jer brojni psihoterapijski smjerovi primjenjuju kreativne tehnike kao jedno od značajnih sredstava podrške pacijenata, a neki od njih su kreativnost postavili u središte svoje terapije, smatrajući da je kreativnost u svim vidovima i oblicima najbolje sredstvo za oslobađanje ljudi od stresnih i bolnih sadržaja. Iz knjige: Za uspješnu psihoterapiju vrlo je važna i uloga roditelja. Naime, ako roditelje djece s poremećajima ne znaju i ne osvijeste svoj udio u nastanku poremećaja djeteta, dijete će samo trenutačno riješiti problem, jer će ga njegovo okruženje opet inducirati. Naime, tijekom rada s djecom – terapeut je stekao uvid u jedan možda općedruštveni problem: roditelji uglavnom dosta znaju o tjelesnom razvoju svoje djece, ali o fazama psihičkog razvoja djeteta, pogotovo u ranom djetinjstvu – ne znaju dovoljno. Ako teorijski i znaju, jednostavno nisu uvježbani za postupanje u pojedinim za dijete osjetljivim situacijama.

Osamdesetih godina proš-log stoljeća došlo je do važnih promjena u terapiji Klinička slika osteoartritisa . Dijagnostičke preporuke za postavljanje dijagnoze osteoartrtritisa iz 2009.

Dijagnostičke preporuke za postavljanje dijagnoze osteoartrtritisa iz 2009. godine su: riziko faktori, klinička dijagnoza i radiografija.

POVEZANE KNJIGE