Inspekcijsko pravo

Inspekcijsko pravo - Stipić, Milan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stipić, Milan
DIMENZIJA
9,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Inspekcijsko pravo.pdf
ISBN
2049593309981

OPIS

U priručniku: Inspekcijsko pravo – uz komentar Zakona o Državnom inspektoratu obrađeni su poslovi državne uprave koju propisi najčešće označavaju kao inspekcijski nadzor. Podloga za izradu priručnika bio je zakonski tekst Zakona o Državnom inspektoratu (Nar. nov., br. 116/08 i 123/08 – ispravak). O radu i djelovanju inspektora autor je u svom dosadašnjem stručnom radu objavio više članaka i knjiga uz prikaz primjera i obrazaca akata, s ciljem da se inspektorima omogući jednostavnije lakše i brže obavljanje inspekcijskog nadzora i poduzimanje mjera, a nadziranima omogući kvalitetniji uvid u dinamiku i opseg inspekcijskih ovlasti koje inspektori imaju na raspolaganju. S obzirom na okolnost da u inspekcijskom postupku, kao stranke, sudjeluju i gospodarski subjekti (pravne osobe, obrtnici, osobe u samostalnom zanimanju) čiji rad inspektori nadziru, a da se inspekcijski nadzor i poduzimanje mjera provodi temeljem više zakona i drugih propisa različitog ranga, ovaj je priručnik namijenjen široj čitateljskoj publici, osobito gospodarskim subjektima.

Okupljena su 72 izlagača, profesionalaca uključenih u povećanje kvalitete života u starijoj dobi. Na izložbenim prostorima izlagača mnogi su obavili mali ... Ugovor o radu izveden prema turskom zakonu daje strancu pravo na primanje e-ikamet-a.

nov., br. 116/08 i 123/08 - ispravak). Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv.

POVEZANE KNJIGE