Kazaljke oko očiju

Kazaljke oko očiju - Glumac, Branimir | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branimir
DIMENZIJA
11,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Kazaljke oko očiju.pdf
ISBN
8874631262395

OPIS

Kazaljke oko očiju donekle se izdvajaju iz dosadašnjega niza recentnih Glumčevih zbirki uvećanom sklonošću za cikličko povezivanje. Istina, i u prethodećoj knjizi Ljekarna od vremena bilo je nekoliko ulančanih poetskih emanacija, grupiranih tematski oko Parka, Pitanja i Obračuna, ali unutar najnovijih korica imat ćemo gotovo sustavnu rječničko-gramatičku ili enciklopedijsko-leksikonsku orga­­­nizaciju oko pojmova kao što su Dani, Brojevi, Imenice, Glagoli i Jezik, s time da je svaki od tih ciklusa poseban po svojim tehničkim, izvedbenim premisama. Osim toga, imamo uvodnu, intonativnu rukovet pjesama nazvanu Da bjesmo…, izrazito upitnu i kondicionalnu u svojoj razigranoj i stoičkoj pomirenosti sa sudbinom, a tu je i svojevrsni auftakt poetskog stručka naslovljenog dan šesti, u kojemu je parabola dnevnog protoka (od praskozorja do duboke noći) kroz šest taktova uspoređena s amplitudom čovjekova životnog toka (od djetinjstva do starosti i predsmrća)… Tonko Maroević

Dakle, sljedeći put kada vas zaboli glava ili osjetiti umor u očima nakon dugog dana, znate što trebate napraviti. ... Poezija Tvrdi uvez 132 stranice.

5. Rijetke trepavice. Početna Nagrade Darujemo "Kazaljke oko očiju" Branislava Glumca.

POVEZANE KNJIGE