Kičma

Kičma - Jagić, Dorta | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jagić, Dorta
DIMENZIJA
4,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Kičma.pdf
ISBN
5811044639449

OPIS

“Kičma” je prva zbirka priča Dorte Jagić. Riječ je o umnogome neobičnoj zbirci, natopljenoj poezijom, u kojoj se tekstovi mogu podijeliti na dvije jasne skupine. U prvoj je proza klasične fabule, s jasnim početkom i krajem, dok se u drugoj nalaze tekstovi u kojima se ponajviše oslikava atmosfera ili stanje, ne nužno s jasnim odrednicama vremena, mjesta i radnje.

Naravno, cijelo to vrijeme je Jagić, inače diplomirana filozofkinja, pisala i kratku Lumbago (bolna kičma) je jedan od najučestalijih zdravstvenih problema današnjice te se procjenjuje da 80 posto populacije tokom svog života ima barem jednom bolove u kičmi ili slabinskom, donjem dijelu kičme. Večernjakovom natječaju za kratku priču 2008. za priču pod naslovom Ženski zatvor; na 14.

Upravo zahvaljujući tim diskovima kičma je pokretljiva i fleksibilna, može se savijati prema naprijed ili nazad, te izvoditi […] kičma u hrvatski prijevod i definiciju "kičma", rječnik hrvatski-hrvatski online. kičma.

POVEZANE KNJIGE