Moja mama je okrugla kao kugla

Moja mama je okrugla kao kugla - Masaracchia, Regina | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Masaracchia, Regina
DIMENZIJA
10,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja mama je okrugla kao kugla.pdf
ISBN
9948750325951

OPIS

Paulovi i Sophieni roditelji objavljuju svojoj djeci veliku vijest: mama je trudna i uskoro će dobiti bebu! Sophie je još mala, ali šestogodišnji Paul ima puno pitanja, on želi točno znati što se to događa u maminom trbuhu. Čudna mu je i činjenica da mamin trbuh iz dana u dan postaje sve veći. Ova slikovnica će znatiželjnoj djeci, odgovoriti na brojna pitanja o trudnoći, i to na način prilagođen djeci, uz puno simpatičnih ilustracija koje pomažu da djeca što bolje shvate odgovore na postavljena pitanja. U slikovnici je posebno naglašeno prirodno ophođenje s trudnoćom i porodom, a interesantno je i to što se o mami cijelo vrijeme brine njena osobna primalja i što mama planira porod kod kuće.Naravno da bi sve izgledalo idealno autorice nisu zaboravile naglasiti i praktične savjete o dojenju a i to da Paulova mama redovito posjećuje grupu za potporu dojenja čemu se Paul i Sophie posebno raduju. U prilogu se nalaze informacije za buduće roditelje vezane uz temu dojenje (uključuje i produženo dojenje kao i dojenje djece u tandemu), bonding i izbor mjesta poroda. Ovo je slikovnica za djecu koja očekuju brata i za sestru, kao i za njihove roditelje.

Tri oca govore iz svoje ... Mnogima je teško uopće shvatiti kako netko može misliti da je Zemlja ravna ploča koja lebdi svemirom, kad imamo toliko jednostavnih objašnjenja koja mogu i djeca shvatiti i prihvatiti Još su stari Grci prije 2500 godina shvatili da je Zemlja okrugla, i zbog toga je teško shvatljivo kako netko ... Pitagora je tvrdio da je Zemlja okrugla. Kasnije je i Platon naučavao isto, što je vidljivo i iz njegovog dijaloga Fedon: "Ja sam doista, kaže, uvjeren da Zemlji prije svega, ako se nalazi usred neba, a okrugla je, ne treba ni zraka da ne padne, niti ijedne takve sile, nego je svestrana jednakost neba i ravnoteža same Zemlje dovoljna, da ... Moja mama zna šta se dešava u gradovima.

Kabanica moja riđa, svakome se lovcu sviđa. (lija) Malen sam i volim sir.

POVEZANE KNJIGE