Nemilosrdni gadovi

Nemilosrdni gadovi - Tarantino, Quentin | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tarantino, Quentin
DIMENZIJA
6,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Nemilosrdni gadovi.pdf
ISBN
2311605791479

OPIS

Scenarij Vjerojatno u svijetu postoji još pokoji redatelj koji scenarije svojih filmova objavljuje u formi knjige, ali zacijelo samo zbog scenarija Quentina Tarantina čitatelji stoje u redu pred – knjižarama. Baš kao što zbog njegovih filmova stoje u redu pred kinodvoranama! Jer, vrhunski je edukativni i emotivni užitak pratiti Tarantinov kreativni proces putem ispisanog scenarija, uspoređivati tekst sa sjajnim filmskim djelom, pronalaziti u scenariju prizore koji nisu snimljeni, ili su pak snimljeni a nisu uvršteni u konačnu filmsku verziju, razmatrati sve citate koji se u filmu mogu iščitati tek možda nakon nekoliko uzastopnih gledanja. Poznato je, naime, da je Tarantino freak iz videoteke i da su mu svi filmovi prožeti filmskim referencama; za glazbene sladokusce je zbog sjajnog odabira glazbe u svojim filmovima freak iz diskoteke, a nakon ovako dobro napisanog scenarija mogao bi mu se bez zadrške dodijeliti i novi nadimak: freak iz biblioteke! Da zaključimo: film Nemilosrdni gadovi iznimno je filmsko ostvarenje, a scenarij za film iznimno je književno ostvarenje, dok je objavljivanje prijevoda knjižnog izdanja Tarantinovog scenarija freakovski, ali i kulturološki potez bez kojega bi opća kultura u Hrvata bila temeljito zakinuta u slijeđenju bitnoga svjetskoga kulturnoga fenomena.

godine, redatelja Quentina Tarantina.Premijerno je prikazan 20. svibnja 2009.

INGLOURIOUS BASTERDS 2009 | avantura, ratni | 18+ | 8.3 /10. Moj izbor Moj izbor Ocjena: 4.6 /5 (309) Više od ... Nemilosrdni gadovi.

POVEZANE KNJIGE