Nemilosrdni gadovi

Nemilosrdni gadovi - Tarantino, Quentin | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tarantino, Quentin
DIMENZIJA
11,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Nemilosrdni gadovi.pdf
ISBN
9150146547948

OPIS

Scenarij Vjerojatno u svijetu postoji još pokoji redatelj koji scenarije svojih filmova objavljuje u formi knjige, ali zacijelo samo zbog scenarija Quentina Tarantina čitatelji stoje u redu pred – knjižarama. Baš kao što zbog njegovih filmova stoje u redu pred kinodvoranama! Jer, vrhunski je edukativni i emotivni užitak pratiti Tarantinov kreativni proces putem ispisanog scenarija, uspoređivati tekst sa sjajnim filmskim djelom, pronalaziti u scenariju prizore koji nisu snimljeni, ili su pak snimljeni a nisu uvršteni u konačnu filmsku verziju, razmatrati sve citate koji se u filmu mogu iščitati tek možda nakon nekoliko uzastopnih gledanja. Poznato je, naime, da je Tarantino freak iz videoteke i da su mu svi filmovi prožeti filmskim referencama; za glazbene sladokusce je zbog sjajnog odabira glazbe u svojim filmovima freak iz diskoteke, a nakon ovako dobro napisanog scenarija mogao bi mu se bez zadrške dodijeliti i novi nadimak: freak iz biblioteke! Da zaključimo: film Nemilosrdni gadovi iznimno je filmsko ostvarenje, a scenarij za film iznimno je književno ostvarenje, dok je objavljivanje prijevoda knjižnog izdanja Tarantinovog scenarija freakovski, ali i kulturološki potez bez kojega bi opća kultura u Hrvata bila temeljito zakinuta u slijeđenju bitnoga svjetskoga kulturnoga fenomena.

Ovo je brza, uzbudljiva i napeta priča puna uzbuđenja, pucnjave i nasilja ... Radnja filma Nemilosrdni gadovi počinje u Francuskoj tijekom njemačke okupacije kada Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) prisustvuje smaknuću svoje obitelji po naredbi nacističkog pukovnika Hansa Landa (Christopher Waltz).. arti-201001290224006 Shosanna jedva uspijeva pobjeći u Pariz, gdje stvara novi život kao vlasnica privatnog kina. Home Filmovi Arhiva Nemilosrdni gadovi Nemilosrdni gadovi.

Pridodamo li ovome njemačkog pukovnika Hansa Landa (Christopher Waltz) koji će učiniti sve kako bi ih spriječio i mladu ... Suštinski, "Nemilosrdni gadovi" su fetišizacija filma. Kao i uvijek Tarantino se više oslanja na povijest trivijalnih filmskih žanrova, nego li na stvarnost, ili u ovom slučaju - evropsku povijest.

POVEZANE KNJIGE