Veličanstveni svijet drveća

Veličanstveni svijet drveća - Wittmann, Rudolf | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wittmann, Rudolf
DIMENZIJA
11,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Veličanstveni svijet drveća.pdf
ISBN
9874510745957

OPIS

Autor knjige je vrtni stručnjak, poznavatelj drveća i fotograf iz čijih su brojnih putovanja i foto ekspedicija proistekli materijali za ovu knjigu. U uvodnom dijelu ukratko nas upoznaje s pojmom, povijesnim razvojem i odnosom prema drveću te daje osvrt na pionire u zaštiti prirode i drveća. Slijedi fascinantan niz fotografija i tekstova o drveću sa svih strana svijeta. Niz otvaraju najstarije biljke na Zemlji – drvenaste paprati, slijedi ginko i tako redom.Sam autor kaže da je vrste, odnosno pojedine njihove primjerke, izabrao ne samo prema njihovim izvanrednim dimenzijama, već prvenstveno prema ljepoti i raznolikosti. Opisi, ovisno o vrsti, sadrže vrlo zanimljive informacije iz povijesti, mitologije, biologije, ekologije i morfologije vrste. Najčešće su prikazanipojedini primjerci stabala velikih dimenzija ili starosti, naveden je njihov lokalitet i svi autoru dostupni podaci o toj biljci. Prikazano je 77 primjeraka stabala, od toga čak pet iz Hrvatske. Ova impresivna i vrijedna knjiga značajan je doprinos pozitivnom odnosu ljudi prema drveću i popularizaciji dendrologije, te poticaj da se i kod nas posveti veća pažnja dendrološkim posebnostima.

Moći će doživjeti različita staništa života dinosaura, čuti kako su se dinosauri glasali, vidjeti svijet njihovim ... Kretali su se većinom noću te se skrivali u krošnjama drveća i pod zemljom kako bi izbjegli brojne dinosaure kojima bi mogli ... Taj veličanstveni vudu: Mythology of Bosnia and Herzegovina: ...

Korisnička podrška; Telefon: 01.6500.953; Radno vrijeme: Svaki dan od 8:00-20:00; Email: [email protected]; Skriveni svijet drveća (0). The Secret World of Trees (Originalni naziv).

POVEZANE KNJIGE