Zastava od prašine

Zastava od prašine - Derkač, Lana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Derkač, Lana
DIMENZIJA
5,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Zastava od prašine.pdf
ISBN
2152062241688

OPIS

Priče o naizgled običnim ljudima, smještene u prepoznatljive vremensko-prostorne koordinate, nisu samo prozne minijature koje popisuju pomalo tjeskobne ljudske egzistencije i situacije (motivi bračnog nasilja, nemogućnosti komunikacije među parovima i dr.), već kao da u svakoj od njih možemo naići na implicitne ili eksplicitne zapise o smislu života, čiju jednoznačnost itekako narušavaju detalji koji prizore iz svakodnevnog života nadopunjavaju nijansom iracionalog i fantazijskog. Proza Lane Derkač spada u one rijetke iznimke koje ne pristaju na utrkivanje po ljestvicama čitanosti i prilagođavanje zakonima tržišne logike, iznimke u kojima su suptilnost i promišljanje nadređeni fabularizaciji i koketiranju s čitateljima, a svakodnevica sagledana iz drugog kuta i provučena kroz filter poetskog i filozofskog. Jagna Pogačnik

| petak Gradska knjižnica Početak događanja: 20h Galerija Kupola, III. kat | br.1240 Knjižnice grada Zagreba Titelinformation; Feldname Details; Name: Derkač, Lana: T I T E L: Zastava od prašine : Verfasserangabe: Lana Derkač : Erscheinungsort: Zagreb [u.a.] Verlag Priče o naizgled običnim ljudima, smještene u prepoznatljive vremensko-prostorne koordinate, nisu samo prozne minijature koje popisuju pomalo tjeskobne ljudske egzistencije i situacije (motivi bračnog nasilja, nemogućnosti komunikacije među parovima i dr.), već kao da u svakoj od njih možemo naići na implicitne ili eksplicitne zapise o smislu života, čiju jednoznačnost itekako ... Zastava od prašine Tekstualna građa, tiskana .

godine. Piše poeziju, prozu, eseje i drame.

POVEZANE KNJIGE