Arhonti bitka

Arhonti bitka - Pavić, Željko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavić, Željko
DIMENZIJA
12,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Arhonti bitka.pdf
ISBN
6157933276382

OPIS

ARHONTI BITKA POKUS FILOZOFIJE VJERE Naziv ‘filozofija vjere’, koji se susreće u podnaslovu ove knjige, može zvučati sablažnjivo ukoliko se znade da ne postoji takovrsna filozofijska disciplina. Postoji naime samo teologijski nauk o vjeri, nikakva filozofija vjere. Ovdje i nije namjera da se utemeljuje neka nova disciplina niti da se fundamentalno-teologijski ili naravno-bogoslovno brane temeljne teologijske postavke nauka o vjeri. Ovdje se prije svega želi pokazati da vjerovanje i filozofiranje nisu uopće toliko razdvojeni načini čovjekova odnosa prema svijetu i transcendentnom ukoliko filozofiranje ne razumijemo spekulativno, već kao odgovorni odnos prema drugom uopće, kao oslovljenost i pogođenost bližnjim, ali i onim transcendentnim i u Kantovom smislu nespoznatljivim sa stajališta zdravorazumske transcendentalne subjektivnosti.

Next product. Aristotelizam od Petrića do Boškovića 60,00 kn.

godine kodnog imena Wacht am Rhein (Straža na Rajni) kasnije preimenovana u Jesenja magla, a u povijesti ratovanja zapamćena kao Bitka na izbočini ... Arhonti bitka by Željko Pavić, 2009, Ex libris, Synopsis edition, in Croatian Arhonti bitka. Pokus filozofije vjere.

POVEZANE KNJIGE