Gozba za oči

Gozba za oči - Kohnert Stavenhagen, J. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kohnert Stavenhagen, J.
DIMENZIJA
7,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Gozba za oči.pdf
ISBN
8495969303410

OPIS

Svako umjetničko djelo ima svoju priču. Pa ipak, ima ljudi koji umjetnost ne smatraju uzbudljivom. Koja šteta! Dokazat ćemo vam to na stranicama koje slijede. Zajedno ćemo tražiti priče i otkrivati tajne iz svijeta lijepih umjetnosti. Pokušat ćemo objasniti neke od važnijih tema iz povijesti umjetnosti, a osim uma zaposlit ćemo i ruke. Ovom ćemo se prigodom baviti mrtvom prirodom. Uputit ćemo se u Amsterdam sedamnaestog stoljeća, gdje ćemo kupovati na bučnoj gradskoj tržnici, potom sjesti za bogato prostrt stol i usput razgledati neke od najljepših slika toga žanra. Posjetit ćemo habsburške dvorove u Beču i Pragu i upoznati velikog majstora fantastičnih slika koje spajaju mrtvu prirodu i portret. Na samom kraju napravit ćemo gozbu koja neće biti samo za oči.

To je vrsta umjetnosti koja nas zbunjuje, jer slike kao da iskaču sa papira ostavljajući nas s pitanjem kako je umjetnik uspio prevariti naše oči. Talentirana ruska umjetnica sigurno zna zadiviti ljude svojim hiperrealističnim portretima.

Sir je namirnica bogata mliječnim masnoćama koja bi se trebala umjereno konzumirati. Umjesto njega možete se poslužiti i ovom veganskom alternativom za pripremu makarona „sa sirom". Gozba za oči (i osjetila) Dan se možda bliži kraju, no dovoljno je vremena za ostavljanje dobrog dojma.

POVEZANE KNJIGE