Intelektualac

Intelektualac - Fuller, Steve | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Fuller, Steve
DIMENZIJA
3,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Intelektualac.pdf
ISBN
2988956765440

OPIS

INTELEKTUALAC – POZITIVNA MOĆ NEGATIVNOG MIŠLJENJA Jadne li zemlje čiji član parlamenta može nekažnjeno izvaliti da mozak košta dvije marke: vrlo je vjerojatno da će se posljedice (po zemlju) osjećati još generacijama. Kakvo je to društvo u kojem nema više mjesta onome kome je posao da misli i suvislo artikulira to što misli? Ova je knjižica duhovit pokušaj da se rasvijetli priroda posla i društveni položaj onih koji od mozga žive – u društvima sretnijim i pametnijim od ovoga hrvatskoga. Što točno čini intelektualce, što ih razlikuje od filozofa ili sveučilišnih profesora, gdje se i koliko njihove djelatnosti preklapaju i kako djeluju na zajednicu, od Sokrata prekoVoltairea i Russella do naših dana, te zašto im je milije da ih se vrijeđa nego da ih se ignorira. Poput Batmana koji vrluda noćnim nebom Gotham Cityja u potrazi za signalom kojim se traži njegova pomoć, intelektualac čita novine kao skrivene pozive koje mu upućuje očajni svijet. Snage tame s kojima se suočavaju i Batman i intelektualac obično su u svom zlu toliko istančane da mogu zavarati uobičajene mehanizme pravde.

Moja i Milanovićeva shvaćanja socijaldemokracije doista su vrlo različita. Međutim: osnovni odnos naspram onog što se zbiva unutar naše tzv.

Jadne li zemlje čiji član parlamenta može nekažnjeno izvaliti da mozak košta dvije marke: vrlo je vjerojatno da će se posljedice (po zemlju) osjećati još generacijama. Intelektualac. Pokloni za: Intelektualac Pregled Keep Calm šalica - s Vašim tekstom po želji.

POVEZANE KNJIGE