Izgubljeni san

Izgubljeni san - Jordanov, Darko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jordanov, Darko
DIMENZIJA
12,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Izgubljeni san.pdf
ISBN
6366617713818

OPIS

Kako se dolazi na svijet? Postoji li nešto prije toga? Postoji li svijet onkraj ovog koji nazivamo zbiljom? Što je prijateljstvo, a što tajna? Kako se vuk pretvara u psa? Otkud strah? Gdje je i što je, na koncu, ljubav? Ta i još brojna druga pitanja postavlja i pokušava na njih odgovoriti ova nesvakidašnja knjiga. No ne radi se tu o priručniku za samopomoć, danas tako popularnom i uspješnom žanru, već o čistoj i iskrenoj književnoj tvorevini koja nas od prvog trenutka vuče da je čitamo dalje. Svijet koji autor stvara izmišljen je i alegoričan, a opet toliko blizak da često čitajući gubimo pojam o snu i javi, o čitatelju kao odvojenom od teksta i tekstu kao pukom predmetu čitateljeva interesa. O čemu je Izgubljeni san? Teško je na to jednostavno odgovoriti, jer on je o svima nama. Ali on ima i svoje junake koji nas kroz san vode, a oni ni u samoj knjizi nisu u svijetu kakav poznajemo, već u svijetu sna. Glavna junakinja, Miona, kao i svi ostali likovi, samo je san svojih roditelja. Ali i taj sanjani lik ima pitanja. Pitanja su o svijetu sna, ali kada bolje pogledamo, taj svijet i nije toliko različit od našeg uobičajenog svijeta. Konačno, mi smo ti koji sanjamo. Knjiga prati strukturu mjesečevih mjena. Četiri velika poglavlja, u svakom od njih po sedam manjih. Uz izvrstan tekst Darka Jordanova, poglavlja su bogato ilustrirana sjajnim ilustracijama Tajane Ivić.

Sin reče ocu: "Oče! Sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim (Lk 15, 21)". Otac reče slugama, da priprave veliku gozbu i zakolju ugojeno tele, "jer sin bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se! Izgubljeni (engl.

Ali i taj sanjani lik ima pitanja. IZGUBLJENI SAN. 130,00 kn.

POVEZANE KNJIGE