Nezaposlenost u tranzicijskoj Hrvatskoj…

Nezaposlenost u tranzicijskoj Hrvatskoj… - Tomašić, Petar | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tomašić, Petar
DIMENZIJA
5,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Nezaposlenost u tranzicijskoj Hrvatskoj….pdf
ISBN
5162856447324

OPIS

Knjiga je plod autorova višegodišnjeg istraživanja u okviru specijalizacije iz moralne teologije na KBF-u u Zagrebu, a prinos je ne samo našoj znanosti nego i gorućem pitanju u društvu. Knjiga se, na žalost, pojavljuje u nikad bolje vrijeme jer nezaposlenost u nas stalno raste, a njezin multidisciplinaran pristup, posebice ekonomski, socijalni, etički i teološki aspekti nezaposlenosti, nude novo svjetlo za pokušaj rješavanja toga pitanja. Glavne uzroke nezaposlenosti autor ne vidi ni u ratu niti u nekim globalnim zakonitostima, nego u svojevrsnom nemoralu osoba, elita i lobija. Novost i originalnost ove radnje je upravo u sagledavanju moralnih aspekata cjelokupne problematike nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Prosječan broj nezaposlenih u Hrvatskoj raste umjereno ali kontinuirano od 1952. godine, kada je bilo 13 576 nezaposlenih, do otprilike 1989.

Nezaposlenost u Hrvatskoj bila je ujedno i tema Tomašićeve doktorske disertacije. Nezaposlenost u tranzicijskoj Hrvatskoj pod socijalno-etičkim vidom, Zagreb, Kršćanska sadašnjost. -Županov, Josip (2002).

POVEZANE KNJIGE