Nezaposlenost u tranzicijskoj Hrvatskoj…

Nezaposlenost u tranzicijskoj Hrvatskoj… - Tomašić, Petar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tomašić, Petar
DIMENZIJA
12,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Nezaposlenost u tranzicijskoj Hrvatskoj….pdf
ISBN
8825308806068

OPIS

Knjiga je plod autorova višegodišnjeg istraživanja u okviru specijalizacije iz moralne teologije na KBF-u u Zagrebu, a prinos je ne samo našoj znanosti nego i gorućem pitanju u društvu. Knjiga se, na žalost, pojavljuje u nikad bolje vrijeme jer nezaposlenost u nas stalno raste, a njezin multidisciplinaran pristup, posebice ekonomski, socijalni, etički i teološki aspekti nezaposlenosti, nude novo svjetlo za pokušaj rješavanja toga pitanja. Glavne uzroke nezaposlenosti autor ne vidi ni u ratu niti u nekim globalnim zakonitostima, nego u svojevrsnom nemoralu osoba, elita i lobija. Novost i originalnost ove radnje je upravo u sagledavanju moralnih aspekata cjelokupne problematike nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Prema novim podacima Eurostata, broj nezaposlenih u Hrvatskoj se od kraja veljače do kraja svibnja povećao za 53.000, a stopa nezaposlenosti u istom je razdoblju porasla sa 6,2 na 8,9 posto. Broj zaposlenih u Hrvatskoj u travnju je, u odnosu na prethodni mjesec, povećan za 1,3 posto ili 17.173 osobe, na 1,35 milijuna, što je prvi rast zaposlenosti na mjesečnoj razini od početka ove godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Od ukupnog broja zaposlenih na kraju travnja glavninu čine zaposleni u pravnim osobama, kojih je bilo 1.141.017, što u odnosu na ... Nezaposlenost u Hrvatskoj mogla bi ostati trajno ...

2018. 146.912: 12 ... Petar Tomašić, Nezaposlenost u tranzicijskoj Hrvatskoj pod socijalno-etičkim vidom, Kršćanska sadašnjost, Zagreb, 2010.

POVEZANE KNJIGE