Pronađeno blagostanje

Pronađeno blagostanje - Duda, Igor | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duda, Igor
DIMENZIJA
8,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Pronađeno blagostanje.pdf
ISBN
6760305697808

OPIS

Svakodnevni život i potrošačka kultura u Hrvatskoj 1970-ih i 1980-ihSedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga stoljeća stupanj razvijenosti Hrvatske omogućio je masovno sudjelovanje u potrošačkoj kulturi koja se razvijala u uvjetima određenima jugoslavenskim samoupravnim socijalizmom. Ta je činjenica utjecala na politička stajališta o konzumerizmu, ali i na potrošače koje ova povijest svakodnevice prati pri opremanju kućanstava trajnim potrošnim dobrima, nabavi i korištenju automobila te sudjelovanju u masovnom turizmu. Popularni tjednici i mjesečnici, statistički, partijski i drugi izvori otkrivaju želje potrošača za novim i suvremenim, odnos ponude i potražnje te dostignutu razinu životnoga standarda. Autor je pozornost usmjerio na četiri teme od posebne važnosti: odnos politike prema konzumerizmu i načine funkcioniranja potrošačke kulture, opremanje kućanstva trajnim potrošnim dobrima, nabavu i korištenje automobila te uključivanje u masovni turizam. U knjizi se opisuje svakodnevni život potrošača, njihove želje za novim i suvremenim, odnos ponude i potražnje, te dostignutu razinu životnoga standarda.

Sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga stoljeća stupanj razvijenosti Hrvatske omogućio je masovno sudjelovanje u potrošačkoj kulturi koja se razvijala u uvjetima određenima jugoslavenskim samoupravnim socijalizmom.Ta je činjenica utjecala na politička stajališta o konzumerizmu, ali i na potrošače koje ova povijest svakodnevice prati pri opremanju kućanstava trajnim ... Pronađeno blagostanje. Svakodnevni život i potrošačka kultura u Hrvatskoj 1970-ih i 1980-ih (Well-Being Found.

PRONAĐENO BLAGOSTANJE: svakodnevni život i potrošačka kultura u Hrvatskoj 1970-ih i 1980-ih. Šifra: 425294 Pronađeno blagostanje : svakodnevni život i potrošačka kultura u Hrvatskoj 1970-ih i 1980-ih Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE