Zaviša i drugi stripovi iz “Plavca”

Zaviša i drugi stripovi iz “Plavca” - Beker, Žarko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Beker, Žarko
DIMENZIJA
9,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaviša i drugi stripovi iz “Plavca”.pdf
ISBN
2825701451218

OPIS

ZAVIŠA I DRUGI STRIPOVITri kompletna stripa (Zaviša, Špiljko, Magirus) i bio-bibliografski intervju Veljka Krulčića s Žarkom Bekerom: Strip je radost! Strip je veselje! Koliko se ovaj u crtačkom stilu i rukopisu uvijek prepoznatljiv autor približio svojoj publici, odnosno koliko je osvojio njihove simpatije, pa i ljubav, rječito kazuju pisma koja su stizala na adresu redakcije, a još više rezultati anketa o popularnosti pojedinih stripova koje su se organizirale u „Plavcu“. U tim su anketama, naime, stripovi Žarka Bekera više puta bili pri samom vrhu popularnosti. To se ne odnosi samo na njegov najpopularniji serijal „Zaviša“, o pustolovinama viteza-lutalice u razdoblju ranog srednjovjekovlja na našim prostorima, nego i na neke druge autorove stripove. Beker se okušao u nizu žanrova, od znanstvene-fantastike („Pavel Biri“, „Magirus“) i partizanskog žanra („Demonja“) do pustolovne („Bint el Hadra“) i suvremene tematike („Tajna miniaviona“, „Neven, Koraljka i Bobo“), ali i u karikaturalnim stripovima („Mak Makić“, „Špiljko“).

PROFITIRAT ĆE BIVŠI POLITIČARI 'POVIŠICA' ZA PENZIONERE: Oni s najvećom mirovinom dobit će najveće povećanje, oni s malom bit će bogatiji za - 5 kn. ZAVIŠA i drugi stripovi iz Plavca (Žarko Beker), Biblioteka Bolja prošlost, knjiga 4, založnik Vedis, Zagreb, trda vezava, leto izdaje 2010, jezik hrvaščina. Knjiga je odlično ohranjena.

cijena s popustom: 100 kn Tvrdi uvez, 136 strana KOMPLETNI STRIPOVI: Zaviša, Špiljko, Magirus + Bibliografski intervju Veljka Krulčića - Žarko Beker: "Strip je radost! Strip je veselje!" DRUGI STRIPOVI IZ PLAVCA U knjižarama se u izdanju „Vedisa" pojavilo novo strip-izdanje - monografija o našem proslavljenom strip-crtaču Žarku Bekeru pod naslovom „ZAVIŠA" I DRUGI STRIPOVI IZ PLAVCA. Žarko Beker (r.

POVEZANE KNJIGE