Zaviša i drugi stripovi iz “Plavca”

Zaviša i drugi stripovi iz “Plavca” - Beker, Žarko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Beker, Žarko
DIMENZIJA
5,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaviša i drugi stripovi iz “Plavca”.pdf
ISBN
4956148759237

OPIS

ZAVIŠA I DRUGI STRIPOVITri kompletna stripa (Zaviša, Špiljko, Magirus) i bio-bibliografski intervju Veljka Krulčića s Žarkom Bekerom: Strip je radost! Strip je veselje! Koliko se ovaj u crtačkom stilu i rukopisu uvijek prepoznatljiv autor približio svojoj publici, odnosno koliko je osvojio njihove simpatije, pa i ljubav, rječito kazuju pisma koja su stizala na adresu redakcije, a još više rezultati anketa o popularnosti pojedinih stripova koje su se organizirale u „Plavcu“. U tim su anketama, naime, stripovi Žarka Bekera više puta bili pri samom vrhu popularnosti. To se ne odnosi samo na njegov najpopularniji serijal „Zaviša“, o pustolovinama viteza-lutalice u razdoblju ranog srednjovjekovlja na našim prostorima, nego i na neke druge autorove stripove. Beker se okušao u nizu žanrova, od znanstvene-fantastike („Pavel Biri“, „Magirus“) i partizanskog žanra („Demonja“) do pustolovne („Bint el Hadra“) i suvremene tematike („Tajna miniaviona“, „Neven, Koraljka i Bobo“), ali i u karikaturalnim stripovima („Mak Makić“, „Špiljko“).

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Bibliofilsko izdanje. Potpisao i numerirao Beker 41/50.

godine, te u Kolekcionarskom izdanju "Zaviša i drugi stripovi iz Plavca" iz iste godine, i istog nakladnika. Beker: ZAVIŠA I DRUGI STRIPOVI IZ PLAVCA (prir. Veljko Krulčić) Monografsko izdanje o strip stvaralaštvu Žarka Bekera u Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Zaviša i drugi stripovi iz "Plavca" autora Beker, Žarko.

POVEZANE KNJIGE